Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Jogszabály szerint milyen...

Kalman.Mikorka kérdése:

Jogszabály szerint milyen módon rögzíthetem a hívásokat? Elég csak a tényét bejelenteni vagy a hozzájárulását is kell kérni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Úgy tudom jogszabály szerint lehetséges rögzíteni a telefonhívásokat és ennek a tényét köteles vagyok bejelenteni.

Hogy rendelkezik a JSZ, elég csak közölni a rögzítés tényét vagy kérni kell a beleegyezését a beszélgető partnernek?

Pl. elég annyit bemondani, hogy "Figyelem! Rögzített hívás." vagy muszáj úgy, hogy "A hívást rögzítem/rögzíteni szeretném. Hozzájárul ehhez?"

Lenne néhány más kérdésem is, de leginkább a fentire keresem a választ.

----

Én megkülönböztetem a telefonhívásokat az internetes/VoIP hívásoktól. (Pl. Skype, Messenger, Viber)

A jogszabály tesz rólunk (VoIP hívás) külön említést? Vagy ugyanúgy kezeli, mint a hagyományos telefonhívásokat? Esetleg nincs külön említve a VoIP, így esetleg jogi szürkezóna?

Van szabályzás a felvételek tárolására, (kötelező) törlésére, továbbítására, nem nyilvános (szűk körű) megosztására, védelmére (mint titkosítás, védelem az illetéktelen hozzáférésektől)?

----

Ha tudtok, kérlek hivatkozzatok jogszabályt is. Úgy tudom a GDPR nagyon szigorú, de a magyar jogszabályok és a NAIH még annál is szigorúbb.

Szeretném kihasználni a telefonom ezen funkcióját, például vitás helyzetek rendezésénél, de nem szeretnék se bűncselekményt, se szabálysértést, se egyéb vétséget elkövetni.

ma 19:12
 1/1 anonim ***** válasza:

Ptk. 2:48. § [A képmáshoz és a hangfelvételhez való jog]

(1) Képmás vagy hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához az érintett személy hozzájárulása szükséges.

ma 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!