Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tegyem meg a jövőm érdekében?

Tegyem meg a jövőm érdekében?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, s egy jó ideje már szeretnék visszamenni tanulni, ugyanis érettségi után rögtön elmentem dolgozni. Ami nem volt jó ötlet, s a szüleimre kellett volna hallgatnom. Nem találtam olyan munkát, amivel hosszútávon megelégednék. Úgy döntöttem, hogy szeretnék tanulni, szakmát szerezni, újra érettségizni. Ugyanis az nem sikerült jól, mert anno nem tudtam hogy mire vagyok hivatott, így nem volt motivációm a tanulásra, nem volt cél. De úgy érzem megtaláltam ami érdekel és jelentkeztem egy esti suliba. Mellette 6 órában dolgozom. Viszont ha szeretnék újra érettségizni, akkor nem lesz kapacitásom ennyit tanulni munka mellett. Talán az lenne a legjobb ha visszamennék a szüleimhez, mert jelenleg az albérlet miatt dolgozom. De a párommal fizetjük fele-fele arányban. Szerintetek önző lépés lenne, ha a jövőmet választanám? Hogyan beszéljem meg a párommal, ha félek hogy nem fog támogatni?

tegnap 18:33
 1/5 anonim ***** válasza:
18%
Ne táncolj vissza, ha már kirepültél. Rengetegen tanulnak munka mellett, meg lehet oldani.
tegnap 19:21
 2/5 Senior Séf ***** válasza:
76%
Tanulni, képezni magad mindig jó ötlet. 1-esre ne hallgass. Én tanultam munka és gyerek mellett, nem egy kéjmámor, elhiheted.
tegnap 19:25
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

Az jó ötlet, hogy tanulni akarsz, és a jövödet megalapozni. (Mármint ha jó szakot választottál)

AZ nagyon nem az, hogy a szüleidhez vissza akarsz költözni:

1. Egyáltalán nem biztos, hogy ezt ök is akarnák.

2. Ha visszaköltözöl, ugyanúgy elvárható, hogy fizesd a költségeidet, sokkal nem lesz elkvesebb a kiadásod, csak megint függö helyzetbe kerülsz.

3. A párod érthetö módon nem lesz odáig, hogy lényegében cserben hagyod, meg a kapcsolatotok is véget ér ilyen módon.

Én a helyedben biztos inkább a pároddal egyezkednék, hátha ö tudna kicsit többet fizetni, te meg kevesebbet, ezerszer jobb ötlet, mont megint kisgyerekké válni lényegében uyganannyi kiadás mellett, de jóval több stresszel

tegnap 19:30
 4/5 A kérdező kommentje:

Egyelőre mindenképp megpróbálom munka mellett, nagyon végső esetben mennék vissza én is. Amúgy nem lenne gondjuk ebből a szüleimnek, hiszen ők ajánlották fel, de nyilván meg kell látnom, hogy fog menni.

Köszi!

tegnap 19:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Sose késő és adott területeken kifejezetten jó, ha visszaülsz iskolapadba.

Gondolkodj rugalmasabban, szabadon, mert nem csak ez a 2 opció létezik.

Jómagam pl kb kiszámoltam mennyi kess kell sulira, képzésre, csekkoltam, hogy az a pár év mennyi kess lesz itthoni kiadásban. Szándékosan felfele kerekítettem tízezrekkel a biztonságért.

Összegeztem, majd külföldre mentem megszedni magam.

Hát nem volt mindegy, hogy havi 150ezer vagy 800-900 ezer.

Kinti melók alatt ismeretségre is szert tettem. S a poén, hogy az ottani városban ismerkedtem meg egy párral szabadnapomon, akikkel mai napig jóban vagyok.

Akkori párom velem tartott a kess miatt. A sulira, tervezett dolgokra meglett a keret, közben szakítottam párommal, mert megcsalt.

Haza jöttem, rövid ideig anyámnál laktam, ő viszont nem fogadta el a fele dolgok fizetését, havi 20k-t kért max és off.

Suliban meg megismerkedtem emberekkel, plusz lakótársat kerestek ketten, mert a harmadik emberke kirepült.

Mentem én helyette, gondolva, miért is ne, amúgy is imádom őket.

Suli végére meg egyikükkel összejöttem. Máig mellettem van a kis édes.

Szóval így nem kellett melóznom és koncentrálhattam a tanulásra, ismerkedésre.

Aztán a kint megismert párost nem véletlen említettem, ugyanis nekik olyan ismeretségük volt, hogy szakmámon belüli kinti munkát egyből megkaptam és azóta chillben dolgozok itthonról nekik.

Ui.: nekem nem menne suli+ munka. Nem azért, mert hüIye volnék, hanem neurológiailag más vagyok, mint az átlag, más módszerekkel is tanulok és nekem kell az idő és nyugalom, megfelelő körülmények, hogy jól teljesítsek.

Ha minden oké, akkor 200%-on működök.

Ha nincs meg a megfelelő körülmény, kifejezetten kritikán alulian teljesítek.

Voltak dogák, vizsgák, ahol kicsit engedékenyebbek voltak velem, papír miatt is.

Pl zajvédőt vettem fel, mert minden eltereli figyelmem +stresszel, generálja a zaj a feszültséget bennem pluszba.

Fura és hátrányos dolog ez, ám amióta rájöttem mi is okozza és mit kell tennem, hogy jól teljesítsek, simán lekörözök sok mindenkit sok mindenben.

Anno, amikor otthagytam sulit középben, akkor még nem tudtam mi miatt vagyok kaka, miért nem megy minden stb, holott tudtam legbelül, hogy többre is képes vagyok.

Aztán sulit traumaként éltem meg ez miatt.

Majd rá pár évvel megkaptam a diagnózist: súlyos ADD és ASD.

Életmentő volt. Ugyanis ezután rövid idő alatt a semmiből a magasba törtem.

Ez csak az én példám, hogy sose tudhatod mit hoz a jövő.

Pl együtt maradtok-e. No és meg lehet oldani csak a sulizást, ha kellően előre tervezel.

+Kessem is kevesebb fogyott, mert olcsóbb volt az az albi, ahol hárman voltunk, no és nem a felét, hanem csak az 1/3-át kellett fizetni.

Az pedig tök alap, ha a párommal komolyan gondolom a jövőt tök alap az is, ha tovább akarja fejleszteni magát vagy én magamat megkeressük a legjobb opciót vagy/és ideiglenes opciót s engedjük vagy/és támogatjuk egymást ezen az önfejlesztési úton, hiszen nem csak önmagunkról szól, hanem a közös jövőnkről, hogy jobb legyen.

HüIye lennék, ha nem engedném, másrészt első sorban a kapcsolat két egyénből áll.

Első mindig is önmagunk lesz.

Kell is az egészséges kapcsolathoz egy teljes és rendezett, célokkal teli én.

Mert, ha az "én" nem egész, az komoly probémákat szül a kapcsolatba.

Rengeteg ember kapcsolata ezért is ramaty. Nem egész emberként lépnek bele kapcsolatba.

Gondolok itt lelki, mentális dolgoktól egészen a karriert, célokat érintő témákig.

Üljetek le és keressetek opciókat. Még ha ideiglenes változással is jár.

Amúgy se normális a langyos vízben ülve leélni egy életet.

A változás elengedhetetlen a jobb élet megteremtéséhez.

Sok sikert és kitartást, akárhogy is döntesz!

tegnap 23:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!