Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Külföldi cég pénzt akar...

Külföldi cég pénzt akar behajtani tőlem jogtalanúl.Mit tegyek ellene? Mi a teendő?

Figyelt kérdés
Ki akartam próbálni egy randi oldalt.Fizetni akartam a legkissebb összegben,hogy minden szolgáltatást lássak.A lényeg,hogy az ő rendszerük nem fogadta el a kártyámat,mert "a kártyán szereplő név nem létezik" üzenetet kaptam többszöri próbálkozás után is.Az adataimat rögzítették,ezért zaklatnak,hogy fizesek nekik 42 eurót /eljárási költség stb.../.Törölni se tudtam a profilomat,mert bejelentkezés után egyből a fizetési oldal jelenik meg,és semmi mást nem lehet csinálni.De a fizetési oldaluk nálam nem működik,és ezt többszőr megírtam nekik.De akkor is fizessek.Miért fizessek olyan szolgáltatásért amit nem tudok használni?Mostmár fenyegetnek,mert azt írták,ha nem fizetek 01.30-ig,akkor eljárást indítanak ellenem.Kihez fordúljak,hova mennyek esetleg tanácsadásért Szegeden? Rendörség foglakozik ilyen ügyekkel,vagy ügyvédet kell keresnem? Szerintem amit ez a külföldi cég csinál,az becsületsértés,rágalmazás.

jan. 20. 19:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Látatlanba nehéz válaszolni, de az egész tök átverés szagú.

Azóta nem történt terhelés a számládra? mert lehet annak az adatait is lelopták.

jan. 20. 19:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

"amit ez a külföldi cég csinál,az becsületsértés,rágalmazás."

Köszönőviszonyban sincs vele...

jan. 20. 19:30
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

1. Tanulj meg nagyarul írni, mert borzalmas, amit csinálsz.

2. Keress meg egy ügyvédet, aki kideríti, mit csináltál és mit kell fizetned vagy nem fizetned.

3. Ha fogalmad sincs a magyar szavak jelentéséről (becsületsértés, rágalmazás), akkor nem használd azokat, főleg ne rosszul

jan. 20. 19:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Első dolog minden regisztrációnál, hogy elolvasod a felhasználási feltételeket (ÁSZF). Abban van leírva hogy mivel jár a használat és milyen kötelezettségeket vállalsz. Ha te vakon bepipáltad és el sem olvastad hogy fizetned kell majd a használatért, nem hivatkozhatsz arra hogy nem tudtál róla. Te magad hagytad jóvá, hogy elfogadtad és betartod a feltételeket. Így közel sem biztos, hogy téged zaklatnak és te áldozat vagy, ez nem rendőrségi ügy.
jan. 20. 20:46
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi az észrevételeket,de nem arra voltam kíváncsi,hogy mennyire írok helyesen,láttam már rosszabat is.4/4 elolvastam,és fizettem volna,ha engedi a honlap fizetős oldala.De ahogy azt írtam szerintük ilyen kártyabírtokos nem létezik.1/4 a számlámmal nem történt semmi,semmi olyan amiről ne tudnék.
jan. 21. 00:30
 6/12 anonim ***** válasza:

Megfogalmazások pontatlansága komoly gondokat eredményezhet, adott helyzetekben pedig előnyös is lehet.

A jogi dolgokban is szoktak játszadozni a szavakkal.

Pl egy növény örlemény, ami amúgy drognak számít úgy van forgalomban magyarországon is, hogy a címkén fel van tüntetve, hogy botanikai célokra és herbáliai gyűjtemény részeként felhasználható. "Nem emberi fogyasztásra." (...szánják, ami kamu egyértelmüen)

S nem azt írták, hogy "emberi fogyasztásra nem alkalmas", hát nagyon nem mindegy. 🙃

Ahogy az sem mindegy, hogy mi is a teljes kontextus a te esetedben. Így vakon nem lehet mit mondani. T

ényleg úgy van-e a dolog, ahogy azt állítod?

Milyen cégről és társkeresőről van szó? Ugyanis ezeket is le lehet csekkolni hivatalosan.

Nekem kicsit furcsa, hogy a részedről se tiszta valami, mert az ilyen szolgáltatások nem tudnak pénzt behajtani, követelni csak így, ha nem történt már aktív fizetés, azaz a kártyádról már volt aktív fizetés.

Az más, ha pl elfelejtetted lemondani a további havi részletet, mert pl nem használtad az oldalt s elfelejtetted, de pl ez az idő alatt megszűnt akár a használt banki adataid, de a havi részletet nem mondtad le továbbra se,majd felgyűlt egy összeg, amit követelnek. (Ha így van, akkor jogosan.)

Sok ember esik, hasonló hibába.

Amikor regisztrálsz bárhova vagy/és fizetsz is, ott mindig a tovább lépésnél elfogadod a szabályokat és az ÁSZF-et is!

Édesanyám is egy könyves oldalon járt hasonló képp, hogy vonogatták le a kesst tőle, mert nem szűntette meg a havi befizetgetést, de nem használta az oldalt.

De ő szegény nem is érti ezeket, segítettem neki és mondtam, máskor ha ilyen helye regisztrál vagy ilyet tapasztal szóljon nekem és intézem.

Győződj meg arról, hogy tényleg ők hibáztak-e vagy te magad, mert pl nem értesz hozzá vagy elsiklottál valami felett.

Kérd olyan ember segítségét, aki ért ezen oldalak kezelésében, barát, ismerős bárki, akinek kezébe adod eszközöd és csekkolja ezt a részt.

Amennyiben tényleg az oldal vacakol, készíts felvételt, screen-t és go ügyvédhez.

Amennyiben önhiba a helyzet, akkor elfogadni s befizetni a dolgokat.

Ugyanis az ilyen helyzetekben jelentősen nagyobb összegekkel bővülhet a jelenlegi, mert erőszeretettel adogatják ide-oda tovább pl más végrehajtói irodának így növelve a befizetni való összeget, mivel bővülnek az egyéb költségek.

jan. 21. 02:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Semmit ne csinálj, tiltsd le őket, hagyd figyelmen kívül. Velem is volt már hasonló, nem reagáltam, abbahagyták a fenyegetőzést.
jan. 21. 09:41
 8/12 anonim ***** válasza:
Aztán x év után egy szebb összeg vár rád 🙃
jan. 21. 14:11
 9/12 anonim ***** válasza:
Semmi nem fog rá várni
jan. 21. 14:43
 10/12 anonim ***** válasza:
Kaptál szolgáltatást, vagy nem kaptál.
jan. 23. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!