Kezdőoldal » Egyéb kérdések » GYIK » Miért nem törölheti a kérdező...

Miért nem törölheti a kérdező a saját kérdésben a válaszokat?

Figyelt kérdés

Jól ki lehetne vele szűrni a trollokat, és nem kéne állandóan, minden apróságért a moderátort hívni.

Volt régen egy internetes fórum, ahol a topic nyitó maga törölgethette a hozzászólásokat, így nem durvultak el úgy a beszélgetések, mint itt. Ott ez nagyon jól működött. Simán működne itt is.

ma 14:05
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha megfordítod és a kérdés kiírója a troll, akkor ő fogja a normális és hasznos válaszokat szabotálni. Vagy az a kérdező, aki nem hajlandó a saját tévhitén vagy hibás álláspontján kívül mást befogadni, és bosszúból töröl mindenkit aki megpróbál normálisan válaszolni.

Ezt ha eljátsszák páran, nem lesznek hajlandóak az emberek válaszolni, mert nem lesz értelme. Amikor egy funkciót megpróbálnak bevezetni, mindig azt kell megnézni első körben, hogyan tudnak majd visszaélni vele. És aminek több hátránya lesz mint előnye, nem érdemes megcsinálni.

ma 14:09
 2/13 A kérdező kommentje:

Nincs ilyen amit írsz, vagy csak elhanyagolhatóan elenyésző százalékban.

De ha mondjuk lenne ilyen, vagy nem csak elenyésző százalékban lenne, hanem sűrűn, még akkor is lenne értelme ennek a funkciónak, ugyanis egyrészt ezek kevésbé károsabbak, mint a sérült, sértődött, abuzáló, egyválaszos, nárcisztikus trollok, akik tele értelmetlenítik az érdemi kérdéseket is, másrészt, tegyük fel ez a két probléma van ezzel az oldallal. Legalább az egyik megoldódna. Szóval ezt a funckiót bárhonnan nézzük, hasznos lenne.

Egyébként a kérdezők többsége pont hogy nem a hasznos válaszokat szabotálja, hanem a színvonaltalan kötekedéseket. Onnan lehet tudni ezt, hogy az ilyen kötekedők:

* Ellentmondásba kerülnek magukkal elég gyakran.

* Primitív módon személyeskednek, de ha vissza van nekik személyeskedve, jön a duma, hogy a "kérdező stílusa miatt van ez", és/vagy hívják a moderátort.

* Azzal védik álláspontjukat, amikor nincs igazuk, hogy a kérdező tegye fel rendesen a kérdést. (ez akkor vicces, amikor rajta kívül a többi válaszoló érti a kérdést)

Egy ilyen funkció csak azokat zavarna, akik szeretik bomlasztani a kérdéseket. Nekik meg számít a véleményük?

ma 14:21
 3/13 anonim ***** válasza:

Én alapban tiltanám a kérdés és válasz törlését a moderátornak is!

KIVÉVE, ha büntetőjogi dologról van szó, vagy valaki privát dolgát teszik ki. De pl. a NYILVÁNOS Facebook, Instagram,... oldalakat simán engedném kirakni.

ma 14:35
 4/13 A kérdező kommentje:

Még egy nyomós érvem van a funkció létjogosultságára. Illetve nem is az én érvem:

"Mivel az oldalon bárki tehet fel kérdést és válaszolhat akár anonim módon is, sok értelmetlen, rosszindulatú, illetve nem segítőkész, hanem a kérdésből viccet, gúnyt űző válasz születik.[2][3][4][5] Az oldalt sokan használják internetes zaklatásra, mások lejáratására."

Forrás: Wikipédia

ma 14:50
 5/13 anonim ***** válasza:

4. Mert idióta kérdésekre mit kéne válaszolni?

Pl. a napi 4, "26 éves szűz fijú vagyok, hol ismerkedjek?" Vagy a kismilliomodik "180 alatti pasiként sose lesz nőm?" meg a "Milyen nyaralni Szomáliában?"

ma 14:55
 6/13 anonim ***** válasza:

Bárki beírhat a Wikipédiába, azért nem ebből kellene általánosítani. Közel 13 millió kérdést írtak ki és lassan 20 éve működik az oldal. Ha ennyire kritikus lett volna itt a hangulat és színvonal, már rég kihalt volna.

Azért felesleges vitatkozni a kérdés alatt, mert úgysem fognak semmit máshogy csinálni. Így is működik, így is hoz pénzt (nem is keveset, több tízmilliós az oldal éves bevétele), és nem fognak rá költeni.

ma 14:59
 7/13 A kérdező kommentje:

A wikipédia moderátorai mégis jóváhagyták.

Addig fog ez működni, még meg nem unják, hogy az ilyen bomlasztó abuzátorok miatt nincs értelme az egésznek, és abba nem hagyják a kérdezést, és az ide írást. Max. a trollok, az abuzátorok és a veszekedők fogják fenntartani.

ma 15:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Kezdjük azzal, hogy ez NEM FÓRUM! A moderátorok megtűrik a beszélgetéseket, mert nem lenne bevétel, ha a cég a saját szabályait keményen betartaná. De ha meg engedve van, akkor senki nem akarna ide írni a te szisztémád esetén. Én nem trollkodok, de elmennék az oldalról gyorsan. Így is már csak a magszokás tart itt.

Te mit lépnél erre: Van egy értelmes, jól és okosan megfelelhető kérdés. Azt látod, hogy valaki marhaságot ír, de azt hosszan. Nem feltűnő. Tájékozatlan ember el is hinné. Erre te elkezded helyretenni, okosan szépen. És amikor beküldöd, hoppsz, az a választ már törölte valaki. maradjunk a kérdezőnél.

Vagy te írsz okosat, a másik baromság, de nem tetszik a kérdezőnek. Tied nyomtalanul eltűnik, a sületlenség marad.

Ez így jó lenne szerinted?

Amit érdemes lenne bevezetni (de nem fogják)

A saját kérdés javítható, törölhető legyen addig, amíg alatta senki nem kezdet el választ írni (ehhez tudnom kellene, hogy ez lehetséges-e). De ha már van poszt, akkor a kérdés úgy marad.

A válaszok is legyenek törölhetők, módosíthatók a beíró részéről. De a fenti feltétellel. Mindig csak az utolsó változhasson.

A másik a strukturált szerkezet, de ez más téma.

ma 15:24
 9/13 A kérdező kommentje:

Nem fórum, bár hasonlít. Az is működött úgy, ez is működne szerintem.

Amit te felvetettél, hogy javítható legyen a kérdés, pláne még a hozzászólások is, akkor meg azzal az lenne a baj, hogy manipulálható lenne a beszélgetés. Ezért hagy nyomot a messenger is, ha valaki kitörölt egy üzenetet, vagy módosította a hozzászólást.

ma 15:29
 10/13 anonim ***** válasza:

8. Velem megtörtént!

Leírtam egy, 100%-ig valós, hivatalos, korrekt választ. Tudom, mert a szakmámba vágott, és azt csináltam már vagy 10 éve.

Erre jött valaki, leírta, hogy csaló troll vagyok, a válasz nem jó, mert ez a jó: És ide belinkelt egy már vagy 4 ÉVE visszavont jogszabályt.

Mikor leírtam, hogy ez nem jó, és nekem van igazam, anyámba küldtek, és töröltették a válaszomat, mert szerintük én a 3X % -ommal nem lehetek megbízható, bezzeg aki belinkelte az elavult törvényt, na az ért hozzá, mert 8X %-os!

ma 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!