Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Gyerektartás 20 évesen?

Gyerektartás 20 évesen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Szüleim tavaly májusban váltak, hárman vagyunk. Öcséim 8 és 18 évesek. Én 5 éves gimibe jártam, tavaly végeztem és fel is vettek egyetemre ahova nem iratkoztam be, a hirtelen jött válás és ebből kifolyólag nem lehetséges anyagi támogatás miatt. (Apával maradtunk, minimálbért keres, anya költözött úgy gondolja már felnevelt és oldjuk meg, más családod alapít). Augusztus végéig diákviszonyom volt és a nyarat végig is dolgoztam. Azóta érettségivel nehéz munkát találni és nem is sikerül. Idén jelentkeztem újra egyetemre mert tanulni szeretnék és segíteni itthon. Esetleg nem lehet valami segélyt igényelni? Vagy többletpontot egyetemen? A felvin nem térnek ki arra,hogy válás miatt adnának esetleg. Vagy ha diákviszonyom lenne engem is köteles lenne támogatni a másik szülő? Köszönöm a segítséget!

jan. 20. 12:09
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Diákhitelt tudsz igénybe venni. Azt nem kell fizetni addig amíg tanulsz. Szociális támogatást esetleg megpróbálhatod, a 8 éves tanuló öcsédre hivatkozva, de ha meg is kapod, nem lesz egy nagy összeg.

Többletpontot nem kapsz, de ha egyszer sikerült, most miért ne sikerülne? Amúgy meg beiratkozhattál volna, de rögtön halasztással indítod. Akkor most el tudtad volna azt kezdeni.

jan. 20. 13:05
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Kieg.: A gyerektartás 18 éves korodig jár, tehát a kisöcsédért még jár. De az nyilván neki.

Azzal sokat tudsz spórolni, ha otthonról jársz be és viszel magaddal kaját. Az országbérlet tanulóknak kvázi ingyen van, nincs lakbér, az otthoni kaja pedig olcsóbb mint a büfé, az éttermeknél pláne. Akkor még diákhitel se kell, vagy legalábbis sokkal kisebb összegben. Szóval ne aggódj, meg lehet csinálni.

jan. 20. 13:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
jan. 20. 13:56
 4/4 Senior Séf ***** válasza:
Sajnálom, de az élet már csak ilyen. Nem mindenkinek támogatja a diplomáját. Én is család és munka mellett szereztem, aztán meg egy percig se használtam, inkább elmentem halőrnek.
jan. 21. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!