Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Legális-e diákként édességet...

Nuggetthebest kérdése:

Legális-e diákként édességet árulni a suliban?

Figyelt kérdés
Egyik osztálytársammal elkezdtem ilyen Toxic Waste nevű cukorkát árulni, mert ezt a sok alsós megveszi, de szeretném tudni, hogy ez szembemegy-e a házirenddel, és hogy ezért kibaszhatnak-e a suliból.

ma 17:43
 1/4 anonim ***** válasza:
96%
Első körben mondjuk én megnézném a házirendet.
ma 17:59
 2/4 anonim ***** válasza:

A házirendet neked kell tudnod, mert azt az iskola hozza és belső dokumentum. Jobb helyeken az év első napján felolvassák a rádióban és csak figyelni kell. Megnézed a weboldalán vagy ahol elérhető, erre itt senki nem fog tudni válaszolni.

A józan ész is segít néha, mert ha ezt nem is tiltaná a házirend (meglepne), akkor is manipulálható gyerekeket használsz ki nyereségvágyból. És itt nem azon van a hangsúly, hogy illegális dolgot is teríthetnél de helyette csak cukorkás bácsi vagy, és az nem fáj senkinek.

ma 18:00
 3/4 A kérdező kommentje:
Egyébként annyira azért nem húzom le őket, mert ha mondjuk rendelnének egy darabot online (ami az egyetlen lehetőség, legalábbis Kecskeméten), akkor kiszállítással együtt többe kerülne, mint ha tőlünk vennék, mivel mi nagy dózisban rendelünk, így kevésbé számít nekünk az ár. Viszont jogos, amit mondasz, nem tagadom.
ma 18:05
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs ebben semmi rossz. Persze azért nézd át a házirendet, de ez egy olyan dolog, amivel valójában nem ártasz senkinek. Kétlem, hogy komolyabb retorzió járna ezért egy beírásnál, ha esetleg lebuksz. Gyerekekre még talán nem száll rá a NAV meg a GVH.
ma 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!