Szegénységre megoldás az alkohol?
Ja, ninc spénze, úgyhogy a fizetésének 10-20-30/-át cigire és piára költi:D Reális. Főleg manapság, hogy egy doboz cigi 2.000 forint, szóval egy tisztességes láncdohányos havi 60 rugót, azaz a minimálbér közel egyharmadát el tudja költeni csak és kizárólag cigire.
A függő ember mindig ráfogja valamire miért függő. De ez sosem az ő gyengesége vagy hibája, mindig külső tényező kényszeríti rá. Valamivel fel kell oldania a kognitív disszonanciát ami azzal járna, hogy bevallja, saját maga miatt tart ott ahol.
Jól teszed, hogy nem iszol. És akármilyen rossz anyagi körülmények közé kerülsz, gondolj arra, hogy ha innál, még lejjebb kerülhetnél. Van épp elég példa erre a családodban.
És igen, valószínűleg van rá genetikai hajlamod. Szóval extrém körültekintőnek kell lenned ezügyben. De az első lépést már megtetted: tudatosítottad, hogy amit a családtagjaid műveltek, az baromság, kimondottan a rossz út.
Amúgy a legfelháborítóbb számomra az a kép, amikor egy szülő cigivel a szájában magyarázza a gyerekének, hogy sajnos nincs pénzük lecserélni a szakdt ruhát, normális ételt enni vagy neadjIsten valami nyaralást vagy tábort fizetni a gyereknek...
A piálással csak azért nincs meg ennyire a kép a szemem előtt, mert a piás szülő gyakran már beszélni se szokott a gyerekével...
Az alkohol ad egy fajta állapotot, amibe el tudnak menekülni a gyenge emberek.
S ennek a menekülésnek sok oka lehet. Lelki bajoktól egészen külső tényezőkig bármi.
Számomra gyenge az, aki alkoholva vagy egyéb drogokba menekül. Kerülöm is az ilyen egyedeket. Környezetem és baráti köreim az én részemről tiszta ezen témákban.
Mi azon a mentalitáson vagyunk, hogy megoldásokat keresünk adott vagy fennálló akadályra, problémára.
Pl kerti grillezés mellett megbeszéljük a dolgokat.
Rengeteg ember nem képes megfelelően kezelni s lekommunikálni a dolgokat, nem képesek jól érezni magukat alkohol vagy egyéb szer befolyása nélkül jól érezni magát.
Jómagam se cigi, se kávé, se alkohollal nem élek.
Köreimben max a kávéfogyasztók vannak, a másik kettő kizárva.
Mi azt a jó érzést a valósággal s annak pillanataival érjük el, hogy jól érezzük magunkat.
Rengeteg különféle programokkal kibővítve.
Amikor pl leesett egy kis hó, összepakoltunk itthon néhány dolgot és tüzifát. Kigyúrtam előre a tésztát indulás előtt. Kelesztőtállal együtt plédbe takartam, bedobtam autóba.
A megbeszélt időpontra a tó melletti kis helyszínen taliztunk többiekkel.
Tüzet raktunk a kijelölt helyen, csináltunk kaját, házi forrócsokit. A parázson pedig sütöttem mindenkinek kürtöskalácsot és nagyon jókat beszélgettünk.
Volt ott minden téma, pozitívtól a negatívig, ám az utóbbit könnyebb kezelni, ha jó a társaság és esemény.
Megjegyzem: nálam papám alkohol miatt húnyt el, dédpapám alkohol általi egészségügyi probléma miatt, fatherom hát van neki is gondja-baja s bizony jól bírja az alkoholt.
Nem feltétlen a genetikára kell fogni, hogy te magad hogyan éled az életedet.
El kell döntened, hogy beadod-e a derekadat és hagyod magadat elsüllyedni az alkohol pillanatnyi/átmeneti illúziójába s hagyod a problémákat a szőnyeg alá söpörve VAGY kialakítasz egy olyan életvitelt, mentalitást és valós tényleges élvezeteket, amik boldoggá tesznek (nehézségek ellenére is) nem illúzió , a dolgokat pedig az ilyen feltöltődések után igyekszel megoldani, ami azt eredményezi, hogy jobb lesz az életed s annak minősége. Így pedig nagyobb eséllyel kerül el a depresszió és társai, az alkohol iránti illúzióra vágyadozás.
Az emberek sajnos a könnyebb utat választják s a pillanatot, amit az alkohol illúziója nyújt, de a legrosszabb forgatókönyveket képes a valóságban létrehozni.
Olvass utána mire s hogyan hat az alkohol, milyen hormonokat stb-t szabadít fel a testben.
Holott ugyanazokat a hormonokat, boldogságérzetet meg lehet szerezni máshogy is, csak ugye nehezebb, ezért van az, hogy az emberek egy része a "könnyebb", de rosszabb utat választja.
Valójában vannak hormonok melyekre szükségünk van. Főleg nehezebb időszakokban.Minden azon alapul. Jó és rossz közérzet is.
Stimulálni lehet ezeket, de nem mindegy ki mivel teszi azt.
Alkohol, szerek, szex, boldog és kellemes események, extrém sportok...stb.
Pl próbáld ki a siklóernyőzést, vagy bármi mást. Szerezz élményeket.
Pénz és szegénység.
Én azokat az időket is szerettem a maga módján.
Pénz pedig egy olyan dolog, hogy az egy amolyan mellékterméke annak, hogy hogyan élsz, milyen a mentalitásod, hozzáállásod a dolgokhoz, mit csinálsz.
Adok-kapok elv. Mindenben jelen van. Valamit kell tudni adni/tenni, ahhoz hogy kapj valamit.
Legyen az szeretet, kitartás, kapcsolattartás, munka, karrier.
Üzletvilágban pedig valamit adnod kell, hogy a kezedbe adják a multifunkciós eszközt, amit pénznek neveztek.
Alkalmazottként a testedet, tudásodat cseréled pénzre.
Vállalkozóként pedig bővül a "kínálat palettája" termékeket, szolgáltatást stb-t adsz a többért.
S azt tudd, hogy nem 50-100%-ban örököl az ember géneket.
Azon kívül pedig minden úgyis tőled függ és hogy mennyire vagy tudatos önmagad és az élet felé.
A felesleges félelmek helyett megoldásra fókuszálj. Az csak rosszabb, ha azon rágódsz és felemészt. Ezt az időt és energiát fektesd be tudatosabb dolgokba pl mik azok a dolgok amik dopamin szintedet s egyéb hormonjaidat megmozgatják, amiket szeretsz csinálni.
Az étrend is tud besegíteni. Étrendkiegészítőkkel akár.
Pl epret szoktunk ültetni, imádom s utána olvastam, az is dopaminserkentő hatású.
Amikor pedig adódik gyümi szezonban megyek azokra a helyekre, ahol csak oda rohad a gyümölcs, mert senki nem foglalkozik vele.
Mamám és én is megyünk ismerősökhöz vagy akár idegenhez is bekopogni engedélyért, hogy össze szedhetjük-e a gyümölcsöket.
Mert ugye ami a ház előtt is van a járda mellett, nos onnan se szedhetsz csak úgy, sőt lopásnak minősül.
Sok ember pedig örül, hogy elvisszük, mert nem csúszik a járda az eltaposott gyümölcsöktől. Úgymond eltakarítunk.
Sokan kifogásnak mondják, "nincs pénzem nekem gyümölcsre"... Mert beszűkülten gondolkodnak, hogy megveszik a boltba...
Menni kell, kérdezni és szedni, ingyen van.
Lomizáskor nagyon sok helyen doboz számra dobálják ki a befőttes üvegeket is. Mert az emberek nem gondolkodnak vagy/és lusták...A 90%-át onnan szereztük.
Volt hogy blézerben, ingben, szoknyámban, magassarkúban igenis oda mentem a lomis emberek közé és húztam ki a befőttes üvegeket.
Egész évben van gyümölcsellátásunk.
Ezt is példának írtam le, hogy lehetőségek mindig vannak, csak észre kell venni azokat.
Lomizás... Szeretem az életvitelem ellenére is. Mindig szerettem új dolgokat alkotni,létrehozni.
Ebben is jó pénz van, ha nem csak azt nézi, hogy a jó állapotú cuccokra lecsapjon buta ember módjára.
Minél több tudást birtokolsz, annál többet tudsz kihozni a mások által szemétnek titulált alapanyagokból.
Üveg és kerámia csiszolás jade drill-ekkel - üveg ékszerek készítése (szilánkoktól a piás üvegekig, tányérokig bármiből.)
Csak egy pl: fehér matt tányérját eltörtem anyámnak. Mérges volt, mert akkoriban vette pár napja. Pedig csak a frissen elkészült tükörtojást raktam bele, mint egy normális tányérba. Elpattant a hő hatására...
Fogtam, elmostam a nagyobb darabokat. Terveztem belőle egy esküvői kiegészítő szettet. 120ezerért kelt el. Vettem anyámnak kettő szettet abból a tányérból és plusz kess is lett.
Az is jó dopaminserkentő, amikor alkotsz és eredménye is van.
Lehetne még mesélni ezekről. Most pl egy újabb fotelt csinálok a szomszédom kifobott, törött fa alapanyagaiból.
Szivacsot a kárpitozáshoz lehet olcsón vagy ingyen is szerezni.
Anyagot meg méteráruban megveszem. Kedvezményeket kapok,mert évek óta náluk vásárlok az ilyen kis dolgaimhoz.
Rengeteg olyan dolog van, ami jobb és kiváltja az alkoholt.
Neked vajon mi tetszene? Mik azok a dolgok, amik feldobják a kedvedet vagy/és jó érzéssel töltenek el?
S ne ess abba a hibába, hogy a pénzt, szegénységet okolod, mint említett felmenőid.
Annak a forrása első sorban mi magunk vagyunk azok, emberek. Azok, akik betokosodva gondolkodnak.
Nem megoldás, csak növeli a szegénységet. Egy dohányos elfüstöl havi 60ezret, egy piás eliszik kb. ugyanennyit. Az már 120 ezer mínusz. Hogyha egy pár mindkét tagja csinálja, akkor 240 ezer mínusz. Hogyha az a 240 ezer pluszként lenne minden hónapban a zsebükben, talán nem lenne gond...? :o
Én nem is értem az ilyen embereket, hogy ha állítólag szegények, honnan van ennyi pénzük ilyesmire. Hogyha akarnék se tudnék ennyi pénzt kidobni rendszeresen az ablakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!