Beriasztott a szén-monoxid érzékelő, lehet baj?
Figyelt kérdés
Kb egy órája riasztott a szén-monoxid érzékelő, akkor kiszellőztettem, azóta is nyitva van az ablak. Fával fűtünk és a füst kicsit beszivárog, illetve a jelző éppen egy dobozba volt betéve. Rosszul nem vagyok, csak még vagyok kissé ijedve, hívnom kéne ilyenkor valakit, vagy elég, ha szellőztetek?tegnap 23:39
1/4 anonim válasza:
Az folyamatosan be fog riasztani főleg cserépkályhánál ha a közelében van felszerelve. Vannak kandallók amikhez árulnak ilyen okos szén monoxid jelzőket, de ezek a hagyományos jelzők csipogni fognak ha jól működik. Gázzal is fűtesz? Olyan helyen szereld fel ahol lehet akár gázszivárgás
2/4 A kérdező kommentje:
Akkor riasztana, ha még mindig érezne szén-monoxidot, ugye? Gázzal nem futunk most, csak fával, lent van a kazán a pincében. Most épp el volt téve az érzékelő a szobában egy dobozba, nem volt szabályosan felszerelve, de mindenképp feltesszük.
ma 00:46
3/4 anonim válasza:
Én nem fával fűtök, szóval nem vagyok biztos benne, de az én érzékelőm olyan érzékeny, hogy a cigifüsttől is elkezd csipogni. Az ecigi "füstjét" nem érzékeli.
4/4 A kérdező kommentje:
Remélem én is, hogy csak téves riasztás volt, vavy túl érzékeny, még megvagyok. A kéményt meg mindenképp javítani/cserélni kell.
ma 02:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!