Kezdőoldal » Otthon » Rezsi » Hogy olvasom le a vízórát?

Hogy olvasom le a vízórát?

Figyelt kérdés
Sziasztok. 18 éves vagyok most költöztem albérletbe szeretném magam után számolni. Mennyit is fogyasztók. 614, 714 áll a víz óra. 00614 fekete szám boritáson egy vesző pirossal 714. Kb mennyi egy kőb víz?

#Mennyi egy köb víz #Víz óra leolvasás
ma 12:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A vessző a tizedesvessző és nem ezres elválasztó. Így előtte van az egész szám, utána a tört része. Vagy ha kimondva könnyebb: 614 egész (köbméter) 714 ezred. Még az is egy kis matek, hogy miért ezredeket számol el. Mert 1000 liter 1 köbméter.
ma 12:54
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Feliratuk az óra állásokat

Melyik részre figyeljek elszámolásnál? Köszönöm a választ

ma 13:02
 3/7 Gugu Gabor ***** válasza:
Az egész értéket kell leolvasnod, ha a multhónapban 616, akármennyi volt most pedig 705, akármennyi akkor 9m3 fogyasztottál
ma 13:08
 4/7 anonim ***** válasza:
A fekete szamok azok a köbmétert jelzik az lassabban fordul a többi az liter számláló ami gyorsabban pörög
ma 13:44
 5/7 anonim ***** válasza:
Ellőttem nagyon jól leírták, már csak annyi, hogy érdemes egész szára FELFELÉ kerekíteni a leolvasáskor, mert lehet, hogy a vízóra leolvasó is ezt teszi. Vagyis nem a matematika szabályai szerint és a 616 akármennyi akkor is legyen 617-re beírva ha az 616,765 meg akkor is ha 616,111. Ez csak az első alkalommal többlet, utána úgyis csak a különbség számít, tehát ha a következőt is felfelé kerekíted akkor a pontos fogyasztásodat fizeted.
ma 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Régebben vízóráztam, csak az egész számot néztük és írtuk fel, ugyanúgy, mint ahogy a gázóránál se nézik. Bár lehet, hogy változtak a dolgok.
ma 14:04
 7/7 anonim ***** válasza:
#6 Köszi, ezt jó tudni!
ma 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!