Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Személyigazolvány igénylés -...

Személyigazolvány igénylés - nincs lakcímkártya (?)

Figyelt kérdés

Sok éve élek külföldön, nemsokára lejár a személyigazolványom.

Az itteni nagykövetségen elvileg tudnék másikat igényelni, de ehhez kellene lakcímkártya a tájékoztató szerint, ami nekem nincs, csak itteni lakcímem.

Ilyenkor mit kellene tennem, hogy kaphatok új igazolványt?

Kérem, csak olyan válaszoljon, aki kiismeri magát, beszólásokat nem kérek

#külföld #személyigazolvány igénylés
ma 08:18
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem kellhet hozzà lakcímkártya, az nem feltétele itthon sem, pláne, hogy külföldi lakcím esetén nem is lehet magyar lakcímkártyád.
ma 12:12
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi, elvileg én is így gondoltam, de ilyen lehetöséget nem láttam az oldalon.
ma 14:48
 3/6 anonim ***** válasza:
Linkeld be, ahol ezt írják!
ma 14:50
 4/6 A kérdező kommentje:

Nekem írtak emailt, a követség oldaláról direkt nem lehet elérni.

[link]

A szöveg annyi, hogy új igazolvány igényléséhez a régi okmány és a lakcímkártya szükséges.

Nincs rákérdezési lehetöség és nincs olyan sem, hogy tartósan külföldön élök esetében mi van. Ez annál meglepöbb, mert egy külföldön lévö nagykövetségtöl kaptam ezt az infót.

ma 15:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Vidd a német lakcímigazolód
ma 15:10
 6/6 A kérdező kommentje:
Nincs, itt ugyanis nem létezik ilyen. Egyszerüen itt lakom, de semmiféle külön igazolásom nincs róla.
ma 15:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!