A Dáp vagy az ügyfélkapu a jobb/fontosabb?
Még novemberben regisztráltam az ügyfélkapu+-ra viszont azóta új telefonom lett és az alkalmazás már valamiért nincs összekötve vele, így törlőkódom sincs, nem enged belépni. Videóhíváson át kapnék újat, de 4x próbáltam és 2-3 órákat ültem a telefon és a laptop előtt, de nem lépett be senki.
Mi a különbség a két fiók között illetve, ha személyesen bemennék kapnék új törlőkódot vagy nem?
Mert a Dáphoz így is úgy is be kellene mennem, ezért az érdekelne melyik éri meg jobban.
Illetve igaz az, hogy elvileg törvénybe hozták, hogy kötelező, hogy rendelkezzünk az egyikkel?
Előre is köszi
Szia!
Miért kellene bemenned a DÁP regisztrálásához? Van ugye a személyi igazolványod. Ez a legtöbb esetben már rendelkezik egy chippel. Amikor voltál személyit igényelni, járt hozzá egy boríték, amely tartalmazza az E személyi aktiváló kódját. Az eszemélyi alkalmazásban aktiválhatod az e személyidet, majd ha ez meg van, akkor a dáp alkalmazásban már tudsz regisztrálni otthonról is. A lényeg, hogy a 6 számjegyű PIN kódot, amit az aktiválás után kitalálsz, ne felejtsd el. Én is itthonról csináltam meg.
Egyébként előbb-utóbb az ügyfélkapu plusz is megszűnik. Elvileg annak a kivezetését is ez év végére, vagy jövő év elejére tervezik ha jól emlékszem, és akkor csak a DÁP marad.
1! Nem az időpontra emlékszel rosszul, hanem arra, hogy 2026. január 1-vel megszűnik az Ügyfélkapu+. Csak azok számára szűnik meg, akiknek akkor lesz DÁP regisztrációjuk.
Lásd: 2023. évi CIII. törvény a digitális államról és a digitális szolgáltatások nyújtásának egyes szabályairól 119. § (6).
#1 Régebbi a személyim mint ami meg van adva időpont én nem kaptam hozzá kódot még, így be kellene mennem.
Köszönöm:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!