Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Autó tulajdonos átíráskor...

Autó tulajdonos átíráskor lehet probléma abból,ha a biztosítás már előtte a mi nevünkre szólt?

Figyelt kérdés

Üdv!

KGFB-vel kapcsolatban szeretnék kérdezni.Ha az egyik ismerősünk kölcsön adta az autóját egy időre,de semmi hivatalos,csak úgy...s mi kötöttünk rá KGFB-t a férjem nevére,az ismerős pedig felmondta a sajátját.Közben úgy alakult, hogy megvennénk tőle az autót.

Adás-vételi után,tulajdonos átíráskor lehet ebből valami gond, hogy már azelőtt a férjem nevén volt a biztosítás,mivel ő használta,s ha nem is hivatalosan,de ő az üzemben tartója?

Előre is köszönöm a választ.

tegnapelőtt 21:55
 1/5 anonim ***** válasza:
56%
Hogy a francba tudtatok biztosítást kötni rá?
tegnapelőtt 22:09
 2/5 anonim ***** válasza:
56%

Kérdező! Nem ez a megfelelő kérdés, hanem az, hogy egyáltalán érvényes-e a biztosításotok egy olyan autóra, aminek hivatalosa nem is vagytok üzembentartói, hiszen akkor a ti nevetekre szólna a forgalmi.

Nem tudom mit takar az "egy időre kölcsönadta",de ha nem napokra vagy 1-2 hétre, hanem hónapokra kaptátok meg, akkor kellett volna üzembentartoi szerződést kötni, és azzal bemenni az okmanyirodába, ahol kiállítanak a párod nevére egy forgalmit.

Ismerősötöknek meg mázlija lesz, ha tényleg megveszitek töle az autót, mert hivatalosan ő az üzembentartó, és mivel lemondta a biztosítást, így ha most újra kötné, akkor szépen nyakába varnának jópár napnyi fedezetlenségi dijat. Bár az sem kizárt, hogy eladás után is bevasalják rajta.

tegnap 04:32
 3/5 anonim ***** válasza:
56%
Nyilván a biztosítás nem volt érvényes, nem is értem, hogyan sikerült megkötni így. Azt nem tudom, hogy a fedezetlenségi díjat ki kell-e fizetni így az új megkötése előtt. El kell indítani az ügyintézést, aztán ujjak keresztbe.
tegnap 07:14
 4/5 anonim ***** válasza:
56%
Hogy lehetett így biztosítást kötni? Jogszabály szerint az üzembentartó köthet biztosítást. Szerintem nincs érvényes biztosítás az autón. Ha ez kibukik az nagyon sokba tud fájni. De ha a szerződés kötésnél nem derült ki, akkor talán most sem.
tegnap 08:55
 5/5 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező!

Ird le mit szeretnél és szigorúan csak a tényeket!

Mert amit itt összehordtál az Vágó István egykori műsorára hasonlít!

tegnap 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!