Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Ha a munkáltatóm alkalmi...

Ha a munkáltatóm alkalmi munkavállalóként jelent be, köteles-e utánam TB járulékot fizetni? Napi 8 órában dolgozom, de valószínűleg csak 4 órában jelent be.

Figyelt kérdés

Az Ügyfélkapun csak a TB-járuléknál tudom ellenőrizni, hogy be vagyok-e jelentve? Ha ott nem találok erre vonatkozó információt, lehetséges, hogy egyáltalán nem jelentettek be?csak egy email jött "A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatszolgáltatása szerint az Ön egészségügyi

szolgáltatásra való jogosultsága megszűnt. (A NEAK nyilvántartása alapján korábbi, megszűnt

jogcíme: álláskeresők támogatása.) Ezért 2025.01.03. napjától egészségügyi szolgáltatási

járulékot1

kell fizetnie. Fizetési kötelezettségét a NEAK adatszolgáltatása alapján a NAV előírta az

Ön adószámláján"

tegnapelőtt 20:22
 1/4 A kérdező kommentje:
Ez lemaradt 2024.12.03-tól dolgozom ott ez lemaradt.
tegnapelőtt 20:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Alkalmi munkavállaló = egyszerűsített foglalkoztatás?

[link]

"Ellátási jogosultság:

Az egyszerűsített foglalkoztatásban a munkavállaló nem számít biztosítottnak, kizárólag nyugellátásra, baleseti egészségügyi szolgáltatásra, valamint álláskeresési ellátásra szerez jogosultságot. Ha más jogviszonya alapján sem biztosított, más jogcímen nem jogosult egészségügyi ellátásra, akkor 2024-ben havi 11 300 forint, törthónap esetén napi 380 forint egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie."

tegnapelőtt 20:31
 3/4 A kérdező kommentje:
Rendben köszönöm a választ én ezt nem találtam meg. Akkor fizetem a tb t és elintézem hogy normálisan 8 órába jelentsenek be mert ez így elég nagy mínusz a fizumból.. Még egyszer köszönöm további szép estét :)
tegnapelőtt 20:55
 4/4 anonim ***** válasza:
0%
Alkalmi bejelentésben nincs részmunkaidő. Csak 8 órában tud bejelenteni.
tegnap 01:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!