Zaklatnak, mit tegyek?
Figyelt kérdés
Van egy zaklatóm. Évek óta heti 4-5 alkalommal minden reggel megjelenik, követ, amíg kutyát sétáltatok, vagy bámul fel az ablakomra. Gyakori, hogy "ajándékokat" hagy: kibontott óvszert, papírzsepkendőt dobál a bejárati ajtó elé (panelban lakom), korábban színes krétával feliratokat csinált a ház elé, és a járdára, volt, hogy a monogrammom is kiírta. Ez előtt gyakran megkarcolta a kocsit, azon is hagyott dolgokat (pl borotvát, csirke szívet stb), de eladtam a kocsit, így azt már nem tudja piszkálni. A problémám az, hogy többször is voltam a rendőrségen, átadtam minden bizonyítékot, amim volt, pár fényképet, mind a rongálásról, a feliratokról, és az illetőről is, a csirkeszívet pedig zacskóban bevittem. A rendőrök viszont arra hivatkozva, hogy a képeken nem felismerhető (nagyon távoli a kép, nem látszik az arca stb), illetve fizikai bántalmazás nem történt, szóban meg nem fenyegetett, tehetetlenek, mert hát csak "sétálgat az utcán, ami közterület, az nem sért törvényt". A kocsira rá se néztek, mert ha nincs levideózva, ahogy ő éppen megkarcolja, akkor bárki lehetett. (Érdekes mód úgy tudom, az is törvénybe ütközik, ha valakit az engedélye nélkül lefotózok/levideózok, úgyhogy nem igazán értem, mit akarnak tőlem). De most akkor tűrjem el, hogy reggelente követ, meg bámul, meg összeszemeteli a bejáratot? Mit tehetnék? Előre is köszönöm a segítséget!tegnapelőtt 15:52
1/3 anonim válasza:
Ezekről a rendőrségi bejelentésekről van bármilyen bizonyíték, pl. jegyzőkönyv? Amivel igazolni tudod, hogy te próbáltál segítséget kérni és elhajtottak. Mert ha van, akkor marad a fizikai ráhatás (néhány markos legény először csak elbeszélget vele, következő alkalommal 8 napon belül gyógyuljon, utána túl), és majd mutathatod, hogy amíg nem folyik vér addig nem segítenek, így te kértél mástól.
2/3 anonim válasza:
Egy ilyenből még én is kiverném a sz*rt, nagyon szívesen.
3/3 A kérdező kommentje:
Van, persze, de voltak kedvesek figyelmeztetni a rendőrök, hogy ha úgy döntenék, hogy saját kezembe veszem a probléma megoldását, az "önkényes igazságszolgáltatás" és büntetendő...:)
tegnap 12:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!