Kezdőoldal » Utazás » Repülés, repülőjegyek » A repülőgépeken és a vonatokon...

A repülőgépeken és a vonatokon hogyan oldják meg a széklet és a vizelet eltávolítását?

Figyelt kérdés
Egyszer olvastam olyat hogy valakinek a kertjébe esett le egy fagyott fekália. Vagy direkt olyan helyre dobják ki, ahol nincs település hanem csak erdő vagy tenger?

tegnapelőtt 09:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Repülőgépeken tartályba megy a cucc, és modernebb vonatokon is, amit aztán kiszippantanak. Bár a mávnál vannak olyan emlékeim, hogy a wc "lehúzásakor" a sínek közti kavicsokkal szembesül az ember, és hogy lehetőleg ne pályaudvarokon használja az ember a wc-t. De repülőkön nincs ilyen, szóval jó eséllyel kamu hírt olvastál. 10km-es magasságból ledobni egy adag fekáliát igencsak veszélyes dolog. Nem beszélve a nyomáskülönbségről.
tegnapelőtt 10:12
 2/12 anonim ***** válasza:
91%

Voltak olyan repülőgépek amikből kiengedték a levegőbe a fekáliát. De az biztosan nem eshetett valakinek a kertjébe, mert 7-11 km magasban 600-800 km sebességnél a legkeményebb, töltöttkáposzta alapanyagú és 3 dupla feketekávéval megerősített szardarab sem marad egyben fél másodpercnél tovább, elporlad.

Manapság már nincs ilyen, minden repülőgépen zárt rendszerű wc-k vannak, a felkál tartályt a földi kiszolgáló cégek ürítik szintén zárt rendszerű gépekkel.

A legtöbb vonat is már zárt rendszerű wc-t használ, nem kerül a sínekre semmi.

tegnapelőtt 10:33
 3/12 anonim ***** válasza:
93%

Repülőn tartályba gyűjtik, amit a reptereken ürítenek. Elsősorban nem azért, hogy ne pottyanjon a földön valakinek a fejére, hanem mert a repülőgép utasterének légmentesen zártnak kell lennie. Ha pottyantós vécé lenne, a nyomáskülönbség miatt a budin keresztül süvítene kifelé a szél, amivel a kisebbik baj az, hogy nem kellemes, a nagyobbik pedig az, hogy percek alatt kiszökne az összes oxigén az utastérből.

A régebbi vonatokon pottyantós vécé van, és a sínekre megy a matéria, ezért van kiírva, hogy az állomásokon tilos használni. Az újabbakon tartályos van, de az utóbbi időben már nem ürítik, így ha megtelik, onnantól használhatatlan a vécé.

tegnapelőtt 15:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

3.... a repülőkön nem olyan volt a wc hogy közvetlenül a szabadba vezetett a cső! Akkor nemhogy elszökött volna a nyomás, hanem egyáltalán nem is lehetett volna nyomás alá helyezni a kabint, így mire felérnek utazómagasságra mindenki halott lett volna a fedélzeten.

Az is tartályba gyűjtöttő a szmötyit, csak kiengedték menet közben.

tegnapelőtt 16:03
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
A modern repülök már zárt rendszerűek, de a hír nem kamu mert én is pont így jártam. Kb. 30 évvel ezelőtt egy nyári napon a teraszon ültem és mellettem landolt egy kisebb hógolyó nagyságú és állagú, sárga színű valami. Azt persze csak gondolom, repülőgépes vizelet lehetett, mert mást nem tudok elképzelni, hogy mi lehetett.
tegnapelőtt 18:26
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A repülőkön tartályok vannak, amiket célgépekkel ürítenek a földi kiszolgálók ezzel foglalkozó részlegei. Ne aggódj, minden rendben, szervezetten működik, nem pottyan a fejedre semmi
tegnapelőtt 22:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Ok, akkor megnyugodtam. Jól fogok aludni :)
tegnapelőtt 22:40
 8/12 anonim ***** válasza:
34%
Illetve nem csak utasszállító repülőgépek léteznek, és olykor bizony a pilóta pelenkát vesz fel, mert másképp nem megoldható.
tegnapelőtt 23:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
#8 Azt mondjuk nem tudom elképzelni, hogy egy cargo gépen ne hagynának meg legalább egy vécét a pilótáknak, és ne tudná arra a pár percre robotpilótára kapcsolni.
tegnap 07:56
 10/12 BeefEater ***** válasza:
100%

#8: Olyan is van, hogy a pilóta zacskóba pisil és kidobja az ablakon...

Annak, akik lepontozták: a pelenkás megoldás valóban létezik, elsősorban női pilóták használják versenyeken.

Elméletileg műszaki hiba esetén előfordulhat olyan, hogy a szennyvíztartály tartalma a gépen kívülre jut, de ez nagyon ritka.

#9: Cargon is van WC, de a pilótafülke nem maradhat üresen, legalább egy pilótának ott kell lennie. Katonai szállító gépben (ha jól emlékszem C-130 volt) láttam olyat, hogy nem volt rendes WC, egy kemping budi volt a falhoz gumipókozva.

tegnap 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!