Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit csináljak ebben a helyzetben?

Mit csináljak ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Külföldön élek. Teljesen depresszióba estem. Olyan munkám van amiből épp, hogy kifizetem az albérletemet, a hónapban utána marad 100 euróm. Nem tudom megtankolni az automat, hogy bejarjak vele dolgozni ezért naponta 30 km-t gyaloglok, hogy beerjek. Nem tudok haza menni se, mert nincs hová. Már az öngyilkosság-on gondolkodom. Már vagy 3-4 hónapnyi számlákkal tartozom. Nem tudom mi lesz így. Ahol dolgoztam az a munkám megszünt, és amire találtam ezt fel éltem a megtakarításokat is. Ti mit csináltatok a helyemben?
jan. 1. 20:06
 1/9 anonim ***** válasza:

Ilyen helyzetben bármit írnak, az "könnyebb mondani, mint csinálni" (pl. keress másik munkát) szituáció lenne, vagy okoskodásnak tűnik. Így első ránézésre a távolság is gond. Csak a nyilvánvalót lehet mondani, hogy hozzád közelebbi lehetőségeket kell nézni, vagy legalább egy használt biciklit beszerezni (bár napi 60 km tekerés télen ugyanúgy nem optimális, mégis egy fokkal jobb mint gyalogolni).

Ez most olyan, hogy itt bármit próbálsz javítani, nem leszel nagyon előrébb amíg a munkahely nincs közelebb és fizet többet. Az albérleten lehetne még vágni, hogy váltasz egy kedvezőbbre.

jan. 1. 20:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Napi kétszer 30 kilométert gyalogolsz, hát persze.

Azért ne túlozzunk már, mert így elég nehéz komolyan venni az írásodat.

Nem tudom, hol élsz és mit dolgozol, mi a szakmád, satöbbi - köszi, hogy nem árulod el, nehogy könnyebb legyen segíteni.

Nyilván valamit rosszul csinálsz.

Ha olyan keveset keresel hogy nem jössz ki belőle, akkor gondolom minimálbér. Azt meg nehogy már ne találj 30 km-nél közelebb!

Vagy költözz be a puszta közepéről legalább egy faluba.

Egyedül dolgozol? Nincsenek kollégák? Valaki, aki bevinne dolgozni?

Nincs busz, vonat?

Bicikli, robogó?

Aztán ott van a szociális támogatás. Ahol euró van, ott általában akad valamilyen támogatás is a rászorulóknak.

Szóval itt valami nagyon nem kerek.

jan. 1. 20:51
 3/9 TappancsMancs ***** válasza:

Először is extrém spórolás. A legolcsóbb ételek (akciós burgonya akciós valamivel, akciós virsli akciós olcsó mustárral stb), minden kupont felhasználni, minden akciót, villanyt nem égetni, és mindent hozzá tudsz még alakítani. Majd közelebbi munkahely és/vagy jobban fizető munka keresése. A közelebbi munkahelyhez számold ki a benzin költséget, mert egy azonosan fizető de lakóhelyhez közelebbi már jobban jön ki.

És amiket még írtak. Ideiglenesen a bicikli is nagyon jó.

jan. 1. 21:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Napi 30 oda vissza nem 60. És igen van busz van vonat, de arra a bérlet 50 euro.
jan. 1. 21:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Abból ítélve, hogy nem vagy hajlandó érdemben reagálni a kommentekre, arra következtetek, hogy nem is akarsz igazából segítséget, csak sajnáltatni szeretnéd magad.

Ám legyen: jajj, te szegény.

jan. 1. 22:17
 6/9 A kérdező kommentje:
Jelenleg lépcső házakat takarítok. Az fizetésem 1000 euro volt a múlt hónapban. Nincs szakmám, teherautó sofőr voltam ezelőtt ahol 3000 eurót kerestem. Mivel 2 éve ott dolgoztam, ezért be költöztem egy jobb lakásba ami havonta 800 euróba kerül (plus a rezsi). A cég megszűnt. Január óta munkanélküli voltam, igen ott kaptam segélyt, amiből fizettem a lakásomat és a rezsit.
jan. 1. 22:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Aki teherautósofőrként, gyakorlattal, egy év alatt nem talál sofőrmunkát, az nem is akar munkát találni.
jan. 1. 23:26
 8/9 TappancsMancs ***** válasza:
Akkor nézz sofőri munkákat. De szerintem érdemes lehet bármi mást is, még egy áruházit is és annak is van előnye a sofőrködéshez képest.
tegnapelőtt 12:20
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem akar.

Egy éve van munkanélkülin, és nem "talált" ennél a mostaninál jobbat?

Nem is akar.

tegnapelőtt 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!