Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Milyen végzettség, engedély...

Milyen végzettség, engedély vagy bármi kell ahhoz, hogy én időslátogató vállalkozást kezdjek?

Figyelt kérdés

Idősekkel foglalkozom 10 éve, nem ápoló, szociális végzettségű vagyok. Diplomám nincs, felsőfokú tanfolyamom van. Egyik munkahelyemen, ahol megszerettem ezt a munkát, kijártunk kevésbé mobilis idősekhez lakásra, és vásároltunk nekik patikából, boltból, beszélgettünk, szabadidős foglalkozást csináltunk. Ezt szeretném én saját vállalkozásban, nem a kerületi időslátogatókhoz csatlakozva csinálni, mert ott mindent is kell csinálni. Én ha kell hajat vágok, körmöt vágok, de nem pelenkázok és fürdetek. Más ápolói feladatot se tudok ellátni, mivel nem tanultam és így nem is szabad. De lenne a csoportomban ápoló is.

Hogyan kell ennek nekilátni?

dec. 31. 23:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha szociális gondozóként működsz, akkor a képzés helyén fel tudnak világosítani.

[link]

dec. 31. 23:46
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
És miből akarsz élni, mert rendszerint a rászorulók nemigen tudnak sokat fizetni.
dec. 31. 23:48
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A házigondozás ilyen.

Nálunk vannak olyan idősek, akiknek a hozzátartozójuk megegyezés szerinti bérezéssel foglalkoztatnak nyugdíjast, aki napközben ott van a mamával, vagy alkalom szerűen fiatalabb, aki szabadidejében hétvégén, ünnepnap rá tud nézni, amikor nincs szociális ellátás, de a család meg nem szeretné intézni. Van, aki nem mosdat, nem pelenkáz. Viszont erre nem érdemes vállalkozást alapozni.

Akinek ma még bevásárolsz, az holnap lerobbanhat annyira, hogy fekvő lesz, és pelenkázni, mosdatni is kell.

A vállalkozás nagyon sok adminisztrációval jár, mert még a maszekoknak is vannak kötelező feltételei. Nem lehet csak úgy, hogy hárman holnaptól "időslátogatók" vagyunk, aztán szevasz.

Könyvelő, járulékok, adó stb., helyiség, ahol két gondozás között a kollégák el tudják végezni az egyéb teendőket. A szolgálati telefon is tök hasznos tud lenni, de mi egy csomó dolgot az irodában tudunk intézni az időseknek.

Hajat például mi nem vágunk, de lelogisztikázzuk, hogy legyen vagy házhoz járós fodrász, vagy el tudjon jutni a fodrászhoz. A körmöt csak kézről, a láb azért kényesebb, de ugyanígy van kapcsolat pedikűröshöz.

tegnapelőtt 02:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ez egy nagyon jó ötlet, én is gondolkodtam már rajta, szociális munkás végzettségem van. Nagyon sok a magányos idős ember.
tegnapelőtt 10:41
 5/6 A kérdező kommentje:

2-nek:

Igen, a vállalkozás sokkal több pénz lehet mint amit az ellátott, vagy a hozzátartozója tud fizetni.

Azonban mielőtt egy idős 24 órás felügyeletet igényelne, vagy idősotthoni ellátást (köztudottan több hónapos a várakozási idő), így fenn lehetne tartani egy normális életet. Sok idősnek külföldön élnek a rokonai, vagy tojnak rá, nagy az elmagányosodás esélye és onnan könnyű mentálisan lejjebb kerülni. Szóval az elmagányosodás ellen küzdenék, és olyanoknak segítenék, akik igazán rászorulnak. Nyilván ingyen nem tehetem, tehát erre keresek lehetőséget.

tegnapelőtt 13:29
 6/6 anonim ***** válasza:

Van olyan szolgáltató, aki a saját otthonában, 24 órás felügyeletet biztosít, hivatalosan, órabérben.

Kiszámoltuk egyszer, majdnem egy millióra jön ki alaphangon egy hónap térítési díja.

tegnapelőtt 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!