Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A tanév kezdés egy egyetemen...

Kisdanibrian19830112 kérdése:

A tanév kezdés egy egyetemen szinte ünnep? Messze a vizsga

Figyelt kérdés
Inkább az ünnepi és a félévi, valamint a nyár eleji időszakok húzósak, ugyanis ekkor kell számot adni. Kicsit más mint egy gimi. Szeptember és február a bulik időszaka szerintem.( Addig bulizz még teheted). Aki egész szorgalmi időszakban tanul, de vizsgaidőben nem füllik rá a foga az cseszheti. Persze nem árt év közben egy picikét tanulni.

dec. 29. 11:24
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Téged ez mennyiben érint? A tanévkezdés egy szó. A szösszeneted sem sok értelmet tükröz.
dec. 29. 11:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Danikám, kicsi fiam, téged az egyetem semmilyen formában nem érint.

Ne foglalkozz vele, csak megterheled a pici buksidat.

dec. 29. 11:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem, hogy láttál volna egyetemet közelről. Legfeljebb ha te vagy ott a takarító.
dec. 29. 11:57
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát, figyelj. Én jogi szakon vagyok, nekünk az évnyitó minden évben teljesen külön van a többi kartól, sőt még csak nem is a mi karunkon van, hanem egy teljesen másik épületbe kell menni(nem kötelező az egész nyilván). Nagyon szép minden évben, és meg van a maga ceremóniája. Mivel jogi kar így elég magas pozíciójú rendőröket, bírókat, stb. is meghívnak.

Innentől kezdve nekünk másnaptól(minden más karnak már aznaptól) kezdődnek az előadások, és van ahol katalógus is van. Október első hetében már zh-t is írunk. Vannak gyakorlatok is(pl informatikából), amit egyszer egy előadáson megmutatnak, aztán következő órán már számonkérés van belőle. Max videós segédlet van fent róla Moodle-ban, aztán tanuld meg otthon. Megajánlott jegyünk ebben a félévben kemény két darab volt, és jövő félévben egy lesz. Azon kívül az összes többiből vizsga van. Van ahol a zh azért van, hogy az aláírást megkapd. Zh táblázat?? :DDD Nos, nekünk olyan nincs. Pároméknál van. Ja, és amiből zh-t írunk az nincs benne vizsgában, tehát nem vagy sokkal előrébb ilyen szempontból.

Buli az van minden héten kétszer(szerdán, és szombaton), illetve a campusonkon van egy kocsma, és oda mindennap le lehet menni napszaktól függetlenül. Mi előadások között szoktunk nyáron ott limonádézni, télen meg kávézni, de éjszakaig nyitva van, és van olyan(más karról), aki mindennap oda jár berúgni, minden este, mert mondjuk kolis. Mondjuk az ilyen emberek már az első félévben elvéreztek nagyrészt.

Vizsgaidőszakban is van buli az egyetemi klubban, sőt akkor mindennap van. Minden szemeszter elején van szemeszternyitó, ami egy hatalmas buli, meg van a szemeszterzáró, ami szintén. Ott a legtöbb ember szó szerint ájulásig issza magát, és olyankor kidobják az egyetemi klubból. Nagyon durva dolgok szoktak lenni.

Ja, meg ezt megelőzi a legelső félév előtt a gólyatábor, ahol én is voltam, de oda is lehet menni ha akarsz minden évben. Csak akkor már seniorként mész. Az mondjuk nem volt nagyon durva, és nem egésznap piálás volt, de minden este volt egyetemi klub, meg koncert. De ez sem kötelező.

Nekem például amúgy egész félévben alig volt időm most bulizni. Összesen kétszer voltam az egyetemi klubban a gólyatáboron kívül. Azon kívül én végig tanultam, vagy dolgoztam, mert magamnak fizetem a tandíjat. Ezzel szemben a párom majdnem minden héten ment bulizni, de ő más szakon van(mérnök), és mégis jó az átlaga (4,7, és nekem is akörül van), de neki sokkal kevesebb tárgya van, meg vizsgája is kettő van, nekem meg kilenc. Neki vannak beadandói, nekem jogon egy sincs.

De vannak büfészakos ismerőseim, akiknek meg mindennap buli az élet, és alig van nekik zh, vizsgájuk is van max egy darab, stb. Szerintem vannak is olyan szakok, amikre csak azért mennek sokan, hogy legyen indokuk bulizni, de pl a jog nem ilyen. 😂

Ismertem egy csajt közösségszervezőin. Az órai 90%-a online volt, azt se tudta mi az a katalógus, otthonról írt online zh-kat, vizsgája volt max 2 db. Online órái közben horgászni volt, meg piált, és közel jelesre elvégezte az egészet...😂 Ma diplomás ember.

tegnapelőtt 04:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!