Egy filmnek a címe nem jut eszébe itthon senkinek, de a lényegi tartalmat tudjuk és újra meg szeretnénk nézni. Mi lehet a sorozat címe?
A csodába! Ahogy a címet elolvastam, be is ugrott hogy valóban ez a címe!
Nagyon szépen köszönjük a segítséget! :)
Már indul is a sorozat megszerzése. :)
Köszönjük szépen, meglesz. :)
Kb 3 hónap óta néha-néha eszünkbejutott, hogy jó lenne megtalálni ezt a sorozatot, de a keresési kísérleteink más filmek megtalálására ugyan vezetett ami nem rossz ugyan, de ezt sehogy sem találtuk meg.
Egy oldalon a tartalomleírást elolvastam, nos az enyém inkább a sorozat utolsó szakaszát írja le, úgy néz ki az maradt meg inkább.
Te pedig még ennyiből is kihoztad a film címét. Még egyszer nagyon szépen köszönjük! ( ki tudja mennyi keresgéléstől mentettél meg minket :D )
Akartam írni, hogy amire ti emlékeztek, az inkább a sorozat vége felé már a Szamaritánus korszak, nem az egész sorozat alap sztorija.
A saját fejlesztésű gép végig az ő oldalukon áll, ellene nem harcolnak - leszámítva, hogy a fejlesztés során sok mindenben gúzsba kellett kötni, pont azért, hogy ő ne tudjon elhatalmasodni, mint a másik és őt morális keretek közé tudják szorítani, hogy segíteni akarjon az embereknek, ne felhasználja őket.
Nagyon jó történet és karakter vezetésű, rendkívül alulértékelt sorozat. Örök kedvencem, ami jóval megelőzte a korát. Már akkor nagyon érdekesen és jól feldolgozta az AI témát, amikor még sehol nem beszéltek az emberek az AI-ról.
Tele van zseniális apró poénokkal, mint pl. hogy a CIA-nál annak idején álmodni se tudtak volna ennyi hasznos infóról, mint amit az emberek önként is megosztanak magukról a közösségi oldalakon - Finch meg pont azért hozta létre ezeket, hogy az AI-t tanítani tudja ezekkel az infókkal az emberekről és azok kapcsolatairól.
Eleinte sokkal kevésbé jön át az AI történet összetettsége és jelentősége, csak fokozatosan kezd körvonalazódni.
Érdemes a visszaemlékezés jelenetekre nagyon odafigyelni, mert a teljes sztori szempontjából az első pillanattól fogva sokkal fontosabbak, mint akkor látszik.
Azt külön imádom benne, ahogyan játszanak a főcímmel. Amikor eszméletlen a sztoriban a főszereplő, aki a főcím szövegét mondja, akkor nincs hang alatta, mert "nincs, aki elmondja". Amikor a gép technikai hibákkal küszködik, akkor szakadozik a főcím is. Amikor a gépet kikapcsolják, akkor egyáltalán nincs főcím. Amikor az ellenséges gép megjelenik a sztoriban, akkor bekerül a főcímbe is.
#5 Igen, igazad van, a filmsorozat utolsó szakasza maradt meg emléknek leginkább és a tartalomismertető már csak abból lett.
Én egy volt munkatársamtól tudtam meg hogy létezik ez a sorozat, nagyon dicsérte, hogy mennyire jól leírja a mai kor bizonyos részeit holott a film forgatása idején még nagyon nem itt tartott a világ. Vagy csak mi nem voltunk még akkor ennyire tisztában, hogy mi zajlik...
Mindenesetre a film zseniális, éppen ezért is akarjuk újranézni.
A főcímmel kapcsolatos megfigyelésed viszont nem tűnt fel.
Már megvan a sorozat, de egy másikban vagyunk benne jelenleg, de ha ezzel végeztünk és elkezdjük újranézni a "Célszemély"-t, direkt figyelni fogom. Köszönöm az észrevételeket! :)
A játék a főcímmel, amit írtam nem minden résznél van, csak néhány alkalommal sütik el, de akkor nagyon találó.
Ami minden részben változik a főcímben, hogy az utolsó képkockák közt mindig megjelenik az aktuális epizód napi célszemélye.
#7 Bár most egy nagyon jó vígjátéksorozat nézése folyik itthon, amit nem várok hogy vége legyen, mert hiányozni fog a halom jó poén ami benne van, viszont az általad említett apró részletek megfigyelését meg már nagyon várom.
Meg természetesen magát a sorozatot is nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!