Hogyan szerezhetném vissza az autómat?
Figyelt kérdés
2 éve eladtam az autómat üzembentartói szerződéssel, tehát továbbra is én maradtam a tulajdonosa. És most szeretném az autómat visszaszerezni. Az autót utoljára 2023 november-december környékén láttam. A műszakija ez év júliusában lejárt. Az autó hivatalos üzembentartójával (akinek eladtam) beszéltem, hogy szeretném visszavásárolni az autót. Ő erre azt felelte, hogy nem tudja az autó hollétét és nincs meg neki a gépkocsi forgalmija sem. Ráparancsoltam hogy azonnal keresse meg az autót, szerezze vissza. Egyébként ez az ember az én engedélyem nélkül adta az autót bérbe elég sok embernek. Aztán az én engedélyem nélkül tovább adta. Tehát nem tudom hogy hol van az én nevemen lévő autó. A KGFB-t fizeti rendszeresen az üzembentartó aki állítása szerint nem tudja, hogy merre van az autó. Én nem tudom, hogy ki hazudik csak szeretném visszakapni az autómat. Mit tegyek?tegnap 20:15
1/2 anonim válasza:
Legfeljebb jogilag tudod visszakövetelni, ehhez be kell ismerni, hogy törvénytelen úton adtad el.
Ehhez persze a másik fél is kell.
Ő van jobb helyzetben.
Ha nem fizetik rá a biztosítást, akkor kivonják a forgalomból.
De itt megint képbe kerülsz, mint tulajdonos..
És azt se tudod, hol az autód, ami nem is Tied, hiszen pénzért eladtad, csak a papír maradt róla.
2/2 anonim válasza:
"2 éve eladtam az autómat üzembentartói szerződéssel"
Tehát nem adtad el az autót.
Innentől kezdd újra az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!