Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Ha valaki miattam öli meg...

Ha valaki miattam öli meg magát, akkor én gyilkos vagyok?

Figyelt kérdés

dec. 22. 19:44
 1/6 anonim válasza:
66%
csak akkor vagy bunos ha valakinek hozza jarultal a gyilkossagahoz, peldaul rabeszelted, manipulaltad ,szerintem ez nem nevezheto gyilkos jelensegnek de felelossegre vonhatnak teged
dec. 22. 20:10
 2/6 anonim ***** válasza:
92%

A btk-ban szerintem nem szerepel a gyilkos, gyilkosság.

Egyébként van olyan, hogy halálba kergetnek valakit. Ennek számos módja van.

dec. 22. 20:16
 3/6 anonim ***** válasza:
46%
Nem. De ennek evidensnek kellene lennie. Csak hosszú a téli szünet.
dec. 22. 20:30
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Öngyilkosság esetén ritkán merül fel az idegenkezűség gyanúja, ezáltal bűnycselekmény sem történik általában. Ezért ha más nem történt, nem segítette benne senki, akkor nem vonnak felelősségre senkit, mindenkinek a saját dolga elszámolnia a lelkiismeretével.
dec. 23. 00:18
 5/6 anonim ***** válasza:
91%

Btk. 162. § (1) Aki mást öngyilkosságra rábír, vagy ennek elkövetéséhez segítséget nyújt, ha az öngyilkosságot megkísérlik vagy elkövetik, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Törvény értelmében nem. De ha lelkileg érző lény vagy egész életedben kísérteni fog ez a tudat.

dec. 23. 00:27
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha 150 km/h-val uldozted autopalyan és miattad hajtott bele egy kamionba akkor igen
jan. 19. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!