Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » A majdani nyugdíjjazásommal...

A majdani nyugdíjjazásommal kapcsolatban félre kell tennem bizonyos dokumentumokat?

Figyelt kérdés

Folyamatosan teszem félre évek óta a havi bérpapírjaimat, "Évi személyi jövedelem adó megállapításához" a munkáltatótól kapott papírokat, (miközben kérésemre ő intézi el az adóbevallásomat) , Belépéskor munkaszerződést, Szerződés módosításokat, stb. mindig félre teszem, de lehet hogy felesleges? Mindig arra gondolok, hogy amikor majd nyugdíjba megyek, akkor ezek a dolgok biztosan kellenek majd. Nos kellenek majd? vagy csak egy részük? Vagy pedig totál felesleges félre rakosgatnom? Ugyanis Már annyi van hogy nem tudom hová tenni :)

Ebben valami tanácsot tudnátok adni?

tegnap 23:13
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem kellenek, tudnak rólad mindent.

Viszont, be szoktak próbálkozni, hogy nem ismernek el pár év munkaviszonyt, hogy kevesebb nyugdijat kelljen fizetniük.

Na ilyenkor jól jön ha megvan minden papír és az orruk alá lehet dugni hogy nincs mit letagadniuk.

tegnap 23:19
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Ahogy épp most néztem a neten, minimum 20 év szolgálati időnek meg kell lennie. Én most már 10 éve vagyok egy helyen, előtte 3,5 évet és elötte pedig 14 éven át szintén egy helyen. Akkor ezek szerint ezen évek után, vagyis a legutolsó 20 év után kapok nyugdijjat? A másik, hogy be vagyok jelentve enneél, és az előtte való cégeknél is, ez tuti. Tehát akkor nem lehet gond azzal, hogy a náluk eltöltött évekről tud az Állam, és az alapján számolja majd el a nyugdijjat?

tegnap 23:30
 3/4 Noren1989 ***** válasza:
Öregségi nyugdíjra gondolunk, vagy van bàrmilyen, korkedvezményre feljogosító körülmény?
ma 07:37
 4/4 anonim ***** válasza:

Annak nézz utána fizetik e utánad a járulékokat mert ott érhet meglepetés.

Nem kell összekeverni a NEAK-os bejelentéssel mert ha ott nem akkor a TB kártyád érvénytelen. Erre ügyelnek a munkaadók.

ma 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!