Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Barátaim szerint autista...

Barátaim szerint autista vagyok. Valóban így lehet?

Figyelt kérdés

25 éves vagyok és most kell rájöjjek hogy autista vagyok?

Mindig is kicsit "különc" voltan a suliban is de voltak barátaim.

De mindig kivülállónak éreztem magam. Nehezen oldódom fel idegen/új társaságban, munkahelyen. Nagyon sok idő kell hogy feloldódjak. Nagyon visszahúzódó vagyok, nem szeretem a sok embert a nagy tömeget. Szeretek egyedül lenni és alkotni valamit pl. Vagy csak úgy ellenni. Van párom akivel szívesen töltök időt persze meg együtt is élünk. Nem sok barátom van emiatt is hogy nehezen illeszkedem vagy barátkozom. Mondhatni elvagyok a saját világomban, ami amúgy nehéz a hétköznapokban pl egy munkahelyen.

Nem szeretem a váratlan helyzeteket. Ennyire introvertált lennék vagy valóban autista stb?

dec. 6. 16:28
 1/3 anonim ***** válasza:
36%
Ez introvertáltság, nem autizmus. Ha lettek volna annak jelei, már elküldtek volna az iskolai szűrések után kivizsgáltatni. Vagy még annál is hamarabb észlelték volna.
dec. 6. 17:49
 2/3 anonim ***** válasza:
84%

" Ha lettek volna annak jelei, már elküldtek volna az iskolai szűrések után kivizsgáltatni. Vagy még annál is hamarabb észlelték volna."

Ez ritka nagy baromság. Én is autista vagyok, de 30 éves koromig nem kaptam diagnózist. Akárcsak sok más autista ismerősöm. Rendkívül primitív a magyar egészségügy ilyen téren (is), nem ismerik fel a nem tipikus tankönyvi eseteket. Főleg, ha az lány. Akkor le van szarva. Én utólag visszagondolva durván autisztikus tüneteket produkáltam, mégsem érdekelte a pedagógusokat.

dec. 6. 17:59
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Kizárólag ennyiből se az nem következik, hogy autista vagy, se az ellentéte. Ezek miatt mondják a barátaid vagy lehet hogy van más is?

#1 Ez egyáltalán nem biztos, sok autista van aki csak felnőttként kap diagnózist, főleg ha nő. Én majdnem 18 voltam amikor megkaptam, de most olvastam egy könyvet egy nőről, aki 42 évesen kapta meg a diagnózist.

dec. 6. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!