Ausztriában, Németországban kórházban dolgozó OKJ vagy BSC ápolók, mik a tapasztalataitok? Ápoló-beteg arány, felszerelés, körülmények, terheltség? Milyenek a betegek és a kollegák? Ápolás színvonala? Láttok különbséget a fizun kívül?
Főleg aktív osztályos, esetleg ito-s tapasztalatokról szeretnék többet megtudni.
Előre is köszönöm, ha válaszol valaki!
En korhäzi dolgozo vagyok, de nem äpolo..
amit en lätok, hogy az osztälyokon lenyegesen több az äpolo mint otthon, nälunk 3 müszak a standard, a gepesites, kollegäk mindig helyfüggöek, ugyanugy mint a betegek.. szerintem az ilyen jellegü kerdesre hamarabb talälsz välaszt arckönyves csoportban mint itt. Melozni mindhol kell, az teljesen mindegy hogy Ausztria vagy Nemetorszägot välasztod.
Köszönöm szépen, ezek nagyon hasznos infók!
Munkával nincs bajom, dolgozni szeretek, de itthon annyira romlanak a körülmények, az ápoló-beteg arányok, a végtelen mennyiségű túlóra rossz beosztásokkal kombinálva, hogy sokszor érzem úgy, nem tudom úgy ellátni a betegeim, ahogy szeretném :(
azt tudd, hogy Ausztriäban es Nemetorszägban is el kell ismertetned a bizonyitvänyaid(Anerkennung), ha szakmai bert szeretnel kapni a munkädert(Exam. Pflege) es nem csak seged bert (Pflegehelfer).
Amerre megfordultam korhäzakban, szinte mindenhol volt magyarul ertö növer az osztälyokon... (es lättam mär minimum 15 korhäzat belülröl)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!