Honnan tudhatom, hogy keresztény vagyok? Elég annyi, hogy betartom Jézus akaratait? Vagy pedig szívből is hinni kell? Ha a második is akkor hogyan higgyek szívből, ha úgy érzem nem megy?
Mostanában igyekszem gyakorolni a kereszténységet, de mindig bizonytalan vagyok, hogy én most hiszek-e Istenben vagy sem, remélem választ kapok erre.
UI: Katolikus kereszténységre gondolok
Egy bölcs atyától hallottam, hogy akit szeretünk annak keressük a társaságát, beszélgetünk vele. Így van ez az Isten kapcsolattal is, ha szereted Istent, imádkozz hozzá szívből. Végezz keresztutat gyakran és abból megmérted mennyire szeret minket Krisztus.
Én korábban a "magam módján" voltam katolikus. De állítom annak köze sincs az igazi kereszténységhez. Be kell tartani a törvényeket, minden nap imádkozni kell, szentségekhez minél gyakrabban járulni kell. (főleg a gyónás, eucharisztia nagyon fontos) Akkor vagy keresztény. És imádkozz, hogy jobban megértsd Istent, hogy közelebb kerülj hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!