Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Honnan tudhatom, hogy ADHD-m...

Honnan tudhatom, hogy ADHD-m van? Hogyan és hol kezelik? Szülőknek esetleg mennyire nehéz felhívni a figyelmüket rá?

Figyelt kérdés
Például a legnagyobb baj az, hogy borzasztó nehéznek érzem az iskolát/ a tanulást és utolsó pillanatra hagyok mindent, miközben folyamatosan azon kattogok milyen fontos lenne megcsinálni, aztán majd szétszed a bűntudat. De ez bármilyen más téren is így van. Tudom nem valami jó megoldás, de több tesztet is kitöltöttem (angolul, magyarul), mert már tényleg nagyon rosszul érzem magam így. A lehető legmagasabb pontszámok jöttek ki (legutóbb a "Búra" nevű oldalon).

nov. 25. 17:15
 1/2 anonim ***** válasza:
58%
Valoszinu nekem is az volt, nagyon nehezen ment a tanulas
nov. 25. 18:28
 2/2 anonim válasza:

Az első hozzászóló nagyon aranyos volt. Ilyennel még nem találkoztam.

"Valoszinu nekem is az volt, nagyon nehezen ment a tanulas"

Nekem is az volt. :)

De már elmúlt.

Rendesen elolvasva a kérdést rájöttem, hogy ezt egy gyerek írta. És rájöttem (újra) hogy nagyon öreg vagyok.

Most már nem szülők jönnek a baromságaikkal, hogy a "gyerek ADHD"-s és azt kell megértetni velük, hogy ez nem a gyerek, hanem az ember, ezzel születik az ember (vagy nem).

Hanem most már gyerekek jönnek azzal, ha tanulási vagy egyéb nehézségük van, hogy ADHD.

Honnan veszik?!

Ja, hát a közösségi médiából!

Mert nem az Internetről, az tuti! Én is interneteztem 1997 óta, de sosem agymostak - épp ellenkezőleg!!!

Az Internet a felvilágosítás eszköze volt. A legalapvetőbb és kulcsfontosságú eszköze! Életmentő!

És igen, valóban az interneten olvasva (Olvasva!) diagnosztizáltam magam Asperger-szindrómával és ADHD-vel.

Ezek után az Autizmus Alapítvány és a SOTE ADHD Ambulancia diagnosztizált az erős gyanúm után, mert jelentkeztem kivizsgálásra.

Nem először találkozom ezzel a jelenséggel, amit itt is látok.

Ezért írok most, ez volt a határ nálam.

És nem a kérdést feltevő fiatalt szidom, nem!

De ezek a mai, Z generációs gyerekek nem tanulták meg használni az internetet.

Pedig annak idején azt hittük, hogy nekik már mennyivel jobb lesz, hála az internetnek, a tudás szabadon hozzáférhetőségének.

De jött a "közösségi média".

A fa*búk, és a többi. És ti, szülők, a tiltáson kívül mit csináltatok?!

Ma a TikTok-on, a 15 másodperces videókon keresztül "diagnosztizálják" magukat a gyerekek autistának ?!

Ezt egy másik kérdésben láttam ezen az oldalon.

A "híradóban" meg felhívják a figyelmet hülyének nézve az embereket, hogy ne diagnosztizálják magukat, ez mennyire veszélyes.

Pedig hiába jártam évtizedeken át pszichiáterhez, nekem kellett lépnem, hogy az Asperger diagnózist megkapjam, mert nekem kellett jelentkeznem az Autizmus Alapítványnál, ahol rendesen, nem bemondásra(!!) kivizsgáltak.

Mert a pszichiátereknek lövésük nem volt, csak írták föl az SSRI-t és a Xanax-ot éveken át. És magyaráztak az élet nehézségeiről.

A mai fiatalok meg erre az írásomra csak annyit mondanak, hogy:

TLDR

Ennek is utána kellett néznem, hogy mit jelent: Too Long, Did not Read.

Nekik már túl sok, ha valami egy, másfél mondatnál hosszabb. Vagy 10-15 másodpercnél.

Pedig ha a gyanú felmerül, hogy ADHD, Aspergeres, vagy bármi más van, akkor az Internet igenis életbevágóan hasznos eszköz lehet, hogy tudást szerezzünk róla!

De nem így!

Ez így BullShit!

Még egyszer:

Kedves Kérdező!

Nem neked szántam!

Neked azt szánom, hogy keress rá az Interneten.

De akár azzal is kezdheted, hogy a gyakorikerdesek.hu oldalon rákeresel.

Van az a szövegdoboz, ahol beírod, hogy "ADHD", idézőjelek nélkül.

Amúgy meg az additudemag.com egy nagyon jó tudás-forrás.

[link]

Amúgy meg a halogatás és a bűntudat - ezek rendkívül fontosak az ADHD-ben.

Diagnosztizált ADHD-sok mondták, hogy az ADHD megnevezés nagyon félrevezető.

Kapásból a "hiperaktív", vagyis rendetlenkedő, rosszalkodó fiúgyermekekre gondolnak, meg hogy "kinövi a gyerek".

De hogy "Honnan tudhatom, hogy ADHD-m van?"

Hát keress rá az Interneten, aztán meg jelentkezz kivizsgálásra.

Nem tudom, hogy hány éves vagy, én a SOTE ADHD Felnőtt Ambulancián jelentkeztem, kértem időpontot 2019-ben.

Vagy szólj a szüleidnek. Ha ez nem opció, akkor nem mondom, hogy szólj a háziorvosodnak, mert az sem okvetlenük ért hozzá, esetleg még le is szól, a járási/körzeti pszichiáter ugyanígy, hanem ... Izé.

Ezt rohadtul nem tudom.

Hány éves kortól fogadnak a SOTE ADHD Ambulancián?!

Ha már nem gyerek vagy, de nem is felnőtt?

nov. 26. 08:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!