Amikor kitört a Vezúv Pompei-ben és jött a nagy hamu+láva cunami (piroklaszt-torlóár) akkor hogy lehet az hogy nem elégtek az emberek miatta, hanem úgymond kővé váltak mint a szobrok?
Figyelt kérdés
Ebben azt nem értem, mivel hogy olyan forró szinte több 1000 fokos a láva na meg a hamu is ami kitör vele együtt az pont olyan mintha tűzben égne el az ember, úgyhogy attól azonnal elkéne égjen az és hamuvá váljon nem pedig szimplán kővé dermedjen. Szóval elég érdekes számomra hogy mégis úgy egész egyben megmaradtak az emberek teste csak persze megkövülve. Mondjuk én arra tippelek, ahogy elnyelte őket a hullám és közben meg rájuk rakódott a sok hamu ami kitört és az tartotta meg őket egyben szerintem, de nem tudom.nov. 23. 21:32
1/4 anonim válasza:
A kérdés alapján eléggé tájékozott vagy, de a lényeget látszólag nem tudod. Nem kövültek meg az emberek, hanem egy lyuk maradt a hamuban a helyükön. Ezeket a lyukakat öntötték fel gipsszel, majd takarították le a hamut. Így maradt meg a kiöntött emberi lenyomat a letisztított helyszínen.
2/4 anonim válasza:
Hát hogy nem azonnal égnek el. Az ilyen szén alapú vegyületek, mint amiből az ember van, nem szoktak megolvadni, hanem szétesni, szenesedni, elég lassan. Persze 9000 fokon más lenne, de 1000 fokon senki nem ég el azonnal.
A kiásott emberek pedig amúgy nem kövesedtek meg, hanem csak üreg volt helyettük. Ásatáskor az üregeket egy lyukon keresztül feltöltötték, innen származnak a pompeii emberi szobrok.
3/4 anonim válasza:
Mellesleg a lávának van egy olyan tulajdonsága is, hogy ömlik, ergo azt épeszű ember nem várja meg.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Utána olvastam a neten, és tényleg úgy igaz ahogy írtátok. Amúgy rajtam kívül mások is úgy hiszik ahogy én hittem, mert tegnap az egyik vendégem aki tervez majd oda menni, ő is azt mondta hogy "fura hogy úgy egyben maradtak az emberek". Na mindegy
nov. 24. 20:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!