Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miért jó/érdeke valakinek...

Miért jó/érdeke valakinek hogy alkoholos filcel összefirkálja a vonalkódot a visszaváltós dobozokon?

Figyelt kérdés
A minap tűnt fel csak igazán, hogy némelyik kisboltban vagy büfében vásárolt üdítős doboz vonalkódja össze van firkálva. Ezzel ugye csak az a baj hogy így a visszaváltó automata nem ismeri azt fel, magyarul bukok 50Ft (plusz az időmet) minden megkárosított palackért. Eleinte azt hittem hogy valami véletlen vagy szimplán emberi butaság, de a 20. doboz után gyanús. Főleg úgy hogy nem is a termék ára van a vonalkódra firkálva hanem egy ficka, ráadásul a termék ára mind a bolt polcán, mind pedig a palackon (matricával) fel van tűntetve. És itt nem is feltétlen azon az 1000Ft-on lenne a hangsúly amit kifizettetnek velem, hanem azon hogy miért érdeke ez valakiknek? Nem az lenne a cél hogy az 50Ft-al ösztönözzék az embereket arra, hogy egy fantarthatóbb jövőt építsünk ki? Miért érzem azt hogy ez az egész nem erről szól?

ma 13:48
 1/2 anonim ***** válasza:
54%

Biztos nem a gyárban kerül rá, a boltos próbál szabotálni. Ki tudja miért, de a fogyasztóvédelemnek megérne egy felnyomást, ha látszik a tudatos-módszeres rongálás.

Az mondjuk jó kérdés, hogy olvasható vonalkód nélkül hogyan húzza le a kasszánál? Simán csak fejből beírja a cikkszámot?

ma 14:04
 2/2 A kérdező kommentje:
Ahogyan említettem ez inkább a kisboltokra illetve büfékre jellemző. Pl.: Aldiban vagy Lidl-ben ilyet nem tapasztaltam. Kisboltokban pedig csak inkább sima kassza van, tehát nem kell vonalkódoznia.
ma 15:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!