Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Van még rajtam kívül olyan...

SHma kérdése:

Van még rajtam kívül olyan aki szorongást érez a végtelen gondolatától és attól, hogy vajon hogy alakult ki ez az egész világ amiben élünk?

Figyelt kérdés
Mindig átlendülök rajta és megnyugtatom magam azzal, hogy úgy sem fogom megérteni. Itt most azért vagyok, hogy éljek ezért nem is éri meg talán foglalkozni ezekkel a kérdésekkel, de amikor rám tör, olyan rossz, szorongó érzés kap el.

nov. 17. 13:00
 1/2 anonim válasza:
Mi fel sem vagyunk képesek fogni milyen kicsik vagyunk az univerzumban. Egy 5 kilometeres seta mar “hosszu” a fold meretehez az semmi, es a folt is semmi a naprendszerhez kepes, az pedig a galaxishoz, az pedig az univerzumhoz es igy tovabb. A porszem az urben sem jo kifejezes mert meg annal is kissebb. En biztos vagyok benne hogy van magasabb szint mert ez igy a semmibol hat nemtom. Az emberek nagy resze elvan foglalva a kis eletevel es bele sem gondol hogy hol van mi veszi korul. Enis el szoktam gondolkodni a vegtelenen hogy csak megyek es megyek es sosincs vege orokke csak megyek es nincs egy fal semmi nincs hatar. Oke lehet van tobb univetzum de akkor az a ter ahol az univerzumok vannak (multiverzum) az vegtelen. Sokszor arra is gondoltam hogy mas univerzumokban masok a fizika torvenyei, pl a rajzfilmek amiket lattam hogy valahol olyan a vilag mint a rajzfilmen stb. De ez lehet csak az en kepzeloerom. A masik amire gondoltam hogy nem csak vegtelenul nagy letezik hanem vegtelenul kicsi is, gondolj bele h valamit elkezdesz zsugoritani vagy felezgetni, sose er el egy olyan pontot hogy nem lehet kissebb mindig lehet kissebb a vegtelensegig. Ilyenkor arra is gondoltam, hogy minden atomban van egy univerzum, es a mi univerzumunk is csak egy atom egy nagyobb univerzumban. Ha ez igy lenne akkor az atomhasadas (radioaktiv sugarzas) univerzomok halalat jelenti. Persze lehet hogy ez egy baromsag, de en nemtudom megfekezni az agyam mikor almodozik.
nov. 17. 17:01
 2/2 anonim ***** válasza:
A végtelenből is többféle van, csak hogy megnyugtassak mindenkit. Például 0 és 1 között végtelen tizedestört létezik. Ami pedig az Univerzumot illeti, alapvető ismeretek nélkül hiábavaló például a relativitáselmélet aspektusait felhozni. Aki pedig ezekkel nincs tisztában, kár is vele vitatkozni. Vagy megtanulja egyszer, vagy nem.
nov. 17. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!