Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mekkora átmérőjű kéményre van...

Attee88 kérdése:

Mekkora átmérőjű kéményre van szükségem, ha 130mm a kazán füstcső átmérőlye?

Figyelt kérdés

Sima 6 téglás kéményem van. A régi, maszek készítésű vegyestüzelésű kazánból soha nem jött vissza a füst, ha raktam a tűzre. (természetesen a kémény tiszta) Ezen nem volt huzatszabályozó, sima cserépkályha ajtó volt rajta(a füstcsőnyílása 150mm volt).

Ezt tavaly lecseréltük egy Delta 28kw-os vegyest. kazánra. Ha most rakok a tűzre, kinyitom a középső ajtót, jön vissza a füst. Ennek a kazánnak már csak 130mm a füstcsöve. A kisebb átmérő miatt nem lenne akkora a huzat?

Most tervezek venni saválló szerelt kéményt. A fő kérdésem az, hogy olyat vegyek, aminek a belső átmérője 130mm mint a füstcsőnyílás, vagy vegyek nagyobbat, pl. 150-160mm?

nov. 4. 17:54
 1/1 anonim válasza:
Szia. Nekem a fűtés szerelő azt mondta hogy minimum akkora át mérő legyen mint amekkora a füstcső de jobb ha kicsit nagyobb. Szerintem ez sok mindentől függ. Havernal 150-es füstcső 15*15 kémény és nagyon jó a huzat, nincs kátrány a kéményben. De van ismerősöm ahol hiába lett 150-es füstcsőhöz 20*20as kémény építve mégis állandóan gond van a kéménnyel.
nov. 28. 02:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!