Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Miert ilyen hulyek a bankok?

Miert ilyen hulyek a bankok?

Figyelt kérdés
nov. 4. 08:58
 1/8 A kérdező kommentje:
Ha valaki nem tudja fizetni a reszleteket, szerzodest bontanak es egy osszegbe kerik a penzt. Ha a reszleteket nem tudta fizetni akkor egy osszegbe hogy tudná kifizetni??
nov. 4. 08:58
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem fizet, akkor jöhetnek a kezesek, a biztosítékok, árverezés, ...
nov. 4. 09:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy. Ez a lényeg. Ha nem tudod a részletet fizetni, akkor lefoglalják, elárverezik amit tudnak, hogy a pénzükhöz jussanak.

Nincs itt semmi hülyeség, legfeljebb te nem érted.

nov. 4. 09:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem hülyék. Ez üzlet, nem jótékonysági egylet.

Egyébként meg többen is csinálták már, hogy direkt nem fizetik a részleteket, aztán megegyeznek a bankkal, hogy kifizetik egyben, ha enged belőle a bank és így kevesebbet kell visszafizetniük.

nov. 4. 09:17
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Jahm , ez jó otlet arra a helyzetre, de utána nemhiszem, hogy bármikor kapnának kölcsönt újra.
nov. 4. 09:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Hat igen mennek a bar listára
nov. 4. 09:40
 7/8 anonim ***** válasza:

Nekem volt hitelkártya tartozás a bankom felé. Nem azért nem fizettem, mert nem akartam, hanem, mert nem tudtam. Viszont: nem is mentem be a bankba, hanem csak mérgelődtem rajta - ahogy te is írod -, hogy honnan a fenéből tudnám fizetni, ha egyszer kajára sincs. A bank rendes volt, mert 1) sokáig várt 2) felajánlotta, hogy a felét elengedik a tartozásnak. (Bár, amikor nincs miből fizetni, akkor a tartozás fele is sok - tehát 240e helyett a 120e is rengeteg.)

Eladták a tartozásom behajtó cégnek (egyben szerződést bontottak velem, vagyis kirúgtak az ügyfelek sorából - nyilván). Az első behajtó cég még nem is volt kemény, mert megbeszéltük telefonon, hogy részletekben próbálok fizetni, de aztán annak sem tudtam. Így tovább adták egy keményebb cégnek, akik megkérdezték, hogy milyen részletekben tudnék fizetni, mert ha nem, akkor jön a behajtás.

Megegyeztünk havi 20.000-ben, de az utolsó részlet majdnem harmincezerre jött ki (26e volt). Nekik már eszükben sem jutott, hogy kevesebbet fizessek vissza.

Úgy fizettem ki, hogy az első részletre kölcsön kértem, a többit pedig ingatlan eladásból fedeztem. Egyébként való igaz: a bankok nem jótékonysági szervezet, bár nekem, mint régi ügyfélnek próbáltak segíteni. Viszont fekete listára kerültem, hogy nem kaphatok újra hitelt-hitelkártyát.

Azóta újra visszakerültem a bank ügyfelei közé, újra csak örökölt ingatlan árával, mert mindig segítőkészek voltak.

Egyébként azt sosem értettem a bankoknál, hogy kizárólag olyanoknak adtak kölcsönt-hitelt, akik amúgy össze tudnák spórolni, csak nem akarják, és BÁRMENNYIT keresnek is az sosem elég, tehát hitel kell.

nov. 4. 10:00
 8/8 A kérdező kommentje:

Abból élnek a hitelekbol meg az éves bankkártya, számlavezetési díjakból

Amikor a Tesconal csinaltam a Clubcardot, sunyi módon egy hitelkártya szerződést is aláirattak velem attan jott a levél a banktól hogy kevés a jovedelmem es nem kaphatok hitelkártyát 🤣

Amugy meg ha jott is volna kártya, szétvágom a boritekkal egyutt

Fizessen a f-szom 45% kamatot

nov. 4. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!