Tudom hogy enyém a lopott bicikli, de nem stimmel a gyártási száma?
Sziasztok!
Van(illetve volt) egy rockrider biciklim, amit feltehetően szombaton vagy az előtt elloptak a teremgarázsból.
Ma reggel találtam egy hirdetést a marketplacen, amit pont szombaton tettek fel, és amin felismertem a biciklit:
-az egyik kép sarkában ott van a két táska ami a biciklin volt
-a képen jól látszik a táska helye a vázon, hiszen ott nem poros(a bicikli koszos, mint ahogy én is hagytam, pont a felrögzítésnél tiszta a váz
-a hátsó gumi szelepe jól láthatóan különbözik az elsőtől, mivel cserélve volt defekt miatt(a régi fekete, az újnak réz színe van)
-a hatsó fékbetét is cserélve volt, a gyári szürke, az új zöld, ez is pontosan látszik(bikefun márka)
A rendőrség megkapta a gyári számot és a képeket, amit én csináltam róla, és amik a hirdetésben vannak, valamint az illető profilját.
Ma megszerveztek egy találkozót, megnézték a biciklit.De egy nagy baj van:nem egyezik a gyártási száma, ami persze lehet hogy át lett ragasztva, vagy nem tudom.
Túl sok a véletlen egybeesés, de ha a szám nem egyezik,mit lehet tenni? Nekem is meg kéne nézni közelebbről, vagy mi tévő legyek?
Mit tudtok erről?
Előre is köszi a segítséget!
A gyártási szám nem egy sima matrica szokott lenni, azt túl könnyű megrongálni vagy cserélni - hanem bele van ütve a fémbe.
Ha az egyedi ismertetőjelekről is van fényképed, nehéz lenne letagadni, hogy ennyi minden stimmel.
Ha nincs, akkor itt egy anekdota: egy sztori szerint valaki meglátta a lopott biciklije hirdetését, és elment érdeklődőként az eladóhoz. Megkérdezte, hogy kipróbálhatja-e, majd szépen eltekert. Ha ezer százalékra biztos vagy abban, hogy az a te biciklid, akkor nem fogják a lopott bicikli "lopását" bejelenteni.
A gyártási számot nem lehet "kicserélni", ha nem egyezik, akkor másik bicikliröl van szó. (Egyébként más is cserél ezt-azt rajta és amiket kapsz hozzá alkatrészeket, azok is egy helyröl vannak!)
Az elözö tippjét meg erösen meggondolám, mielött megfogadom, mert ha NEM a te biciklid mégsem, nagyon pórul jársz!
Köszi az ötletet, bár nem hiszem hogy alkalmazni fogom a helyszínen.
A számot nem tudom, bár tényleg általában bele van ütve a vázba, de ha jól emlékszem ezen valami matrica volt, de nincs meg teljesen hogy hogy néz ki, mert csak egyszer néztem meg.
Ezt külső szemszögből nehéz egyértelműnek mondani. Főleg a sorozat gyártott diszkont biciklik esetében (nem fikázásból, én is Rockridert vettem fél millás helyett, mert nem fáj újra megvenni ha ellopják), amin a cserélhető kiegészítők is lehetnek véletlenül nagyon hasonlóak. A te képed korábbi lehet, mert azon a zöld betét és réz szelep sem látszik, és sajnos az is hátrány hogy nem régi bicikliről van szó amin lennének már egyedi sérülési-kopási nyomok.
Amúgy igazad lehet a sorozatszámmal kapcsolatban is, mert ennél a márkánál tényleg csak egy szürke matrica van rengeteg hirdetés képen. Hacsak nincs mellette a vázba is ütve még egy jel.
A hirdetés képén sem leharcolt a bicikli, esetleg be lehetne próbálkozni a papírjai elkérésével.
Rendőrségnél miért nem jegyeztetted be a vásárlás után?
6. Papírok??? Körbenézek gyorsan az íróasztalon, Iphone, 3 laptop, URH rádió, karóra, ... Egyiknek sincs meg a papírja. Pedig mindet boltból, újonnan vettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!