Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Tudom hogy enyém a lopott...

Rudiii kérdése:

Tudom hogy enyém a lopott bicikli, de nem stimmel a gyártási száma?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van(illetve volt) egy rockrider biciklim, amit feltehetően szombaton vagy az előtt elloptak a teremgarázsból.

Ma reggel találtam egy hirdetést a marketplacen, amit pont szombaton tettek fel, és amin felismertem a biciklit:

-az egyik kép sarkában ott van a két táska ami a biciklin volt

-a képen jól látszik a táska helye a vázon, hiszen ott nem poros(a bicikli koszos, mint ahogy én is hagytam, pont a felrögzítésnél tiszta a váz

-a hátsó gumi szelepe jól láthatóan különbözik az elsőtől, mivel cserélve volt defekt miatt(a régi fekete, az újnak réz színe van)

-a hatsó fékbetét is cserélve volt, a gyári szürke, az új zöld, ez is pontosan látszik(bikefun márka)

A rendőrség megkapta a gyári számot és a képeket, amit én csináltam róla, és amik a hirdetésben vannak, valamint az illető profilját.

Ma megszerveztek egy találkozót, megnézték a biciklit.De egy nagy baj van:nem egyezik a gyártási száma, ami persze lehet hogy át lett ragasztva, vagy nem tudom.

Túl sok a véletlen egybeesés, de ha a szám nem egyezik,mit lehet tenni? Nekem is meg kéne nézni közelebbről, vagy mi tévő legyek?

Mit tudtok erről?

Előre is köszi a segítséget!

ma 16:23
 1/9 anonim ***** válasza:
26%

A gyártási szám nem egy sima matrica szokott lenni, azt túl könnyű megrongálni vagy cserélni - hanem bele van ütve a fémbe.

Ha az egyedi ismertetőjelekről is van fényképed, nehéz lenne letagadni, hogy ennyi minden stimmel.

Ha nincs, akkor itt egy anekdota: egy sztori szerint valaki meglátta a lopott biciklije hirdetését, és elment érdeklődőként az eladóhoz. Megkérdezte, hogy kipróbálhatja-e, majd szépen eltekert. Ha ezer százalékra biztos vagy abban, hogy az a te biciklid, akkor nem fogják a lopott bicikli "lopását" bejelenteni.

ma 17:16
 2/9 anonim ***** válasza:

A gyártási számot nem lehet "kicserélni", ha nem egyezik, akkor másik bicikliröl van szó. (Egyébként más is cserél ezt-azt rajta és amiket kapsz hozzá alkatrészeket, azok is egy helyröl vannak!)

Az elözö tippjét meg erösen meggondolám, mielött megfogadom, mert ha NEM a te biciklid mégsem, nagyon pórul jársz!

ma 17:23
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszi az ötletet, bár nem hiszem hogy alkalmazni fogom a helyszínen.

A számot nem tudom, bár tényleg általában bele van ütve a vázba, de ha jól emlékszem ezen valami matrica volt, de nincs meg teljesen hogy hogy néz ki, mert csak egyszer néztem meg.

ma 17:24
 4/9 A kérdező kommentje:

En képem

[link]

[link]

Hirdetésből

[link] (ezen látszik a bal felső sarokban a két táska

[link] (itt látszik a zöld fékbetét csúcsos része ami kilóg)

[link] (ezen látszik a réz szelep)

ma 17:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Én 1X percekig próbáltam kinyitni egy Ford Ranger ajtaját, mikor rájöttem, hogy az nem az enyém. 1:1-ben, pont olyan vadrács, bukókeret, és csörlő volt rajta. A színe meg pláne.
ma 17:48
 6/9 anonim ***** válasza:

Ezt külső szemszögből nehéz egyértelműnek mondani. Főleg a sorozat gyártott diszkont biciklik esetében (nem fikázásból, én is Rockridert vettem fél millás helyett, mert nem fáj újra megvenni ha ellopják), amin a cserélhető kiegészítők is lehetnek véletlenül nagyon hasonlóak. A te képed korábbi lehet, mert azon a zöld betét és réz szelep sem látszik, és sajnos az is hátrány hogy nem régi bicikliről van szó amin lennének már egyedi sérülési-kopási nyomok.

Amúgy igazad lehet a sorozatszámmal kapcsolatban is, mert ennél a márkánál tényleg csak egy szürke matrica van rengeteg hirdetés képen. Hacsak nincs mellette a vázba is ütve még egy jel.

A hirdetés képén sem leharcolt a bicikli, esetleg be lehetne próbálkozni a papírjai elkérésével.

ma 17:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Rendőrségnél miért nem jegyeztetted be a vásárlás után?

6. Papírok??? Körbenézek gyorsan az íróasztalon, Iphone, 3 laptop, URH rádió, karóra, ... Egyiknek sincs meg a papírja. Pedig mindet boltból, újonnan vettem.

ma 18:02
 8/9 anonim ***** válasza:
Nekem az egyértelmü, hogy azonos TIPUSRÓL van szó, de semmi olyan KONKRÉT részletet nem látok, amiböl be lehetne azonosítani, hogy tényleg a tiéd.
ma 18:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Nem a tiéd, csak belelátod. Mint amikor anyuka, akinek meghalt/eltűnt a gyereke, odarohan minden, rá hasonlító gyerekhez.
ma 18:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!