Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az "én a te korodban már 20...

Az "én a te korodban már 20 éves voltam" szólásnak mi az eredete? Mit jelent pontosan? Miért szeretik ezt mondani az idős emberek?

Figyelt kérdés

okt. 31. 13:01
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem, nem szokták ezt mondani az idősek. Legfeljebb néhányan, és tréfából.

A valódi, az bezzeg az én időmben minden jobb volt örök alapállásból indul ki.

A te korodban már önálló keresetem volt, a te korodban ezt csináltam, azt csináltam stb.

okt. 31. 13:53
 2/3 Phoney ***** válasza:

Nem szeretik mondani, ez éppen az idős emberek "a te korodban bezzeg én" szövegelésének a kifigurázása, mert gyakran vagy olyat mondanak, ami figyelmen kívül hagyja, hogy egy másik korszakban, egész más társadalmi-gazdasági körülmények közt élsz, vagy ritkábban egész szürreális baromságokat hordanak össze, főleg a mindenre máshogy emlékező, mindenkinél "okosabb és ügyesebb" alkoholista fater.

A vicc arre reflektál, hogy az ilyen "bezzeg én a te korodban" szövegek időnként annyira ostobák, mintha azt akarná beadni, hogy a te korodban már 5 évvel idősebb volt nálad.

okt. 31. 14:07
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez egy ún. vicc, nem tudom, hallottál-e már erről?
okt. 31. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!