Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Meg lehet-e élni kézműves...

Meg lehet-e élni kézműves termékek előállításából és értékesítéséből?

Figyelt kérdés
Van-e itt olyan,aki kézműveskedik és megél belőle? Én használati tárgyakat varrok (nem ruhákat) és gyöngyözök. Szerintetek meg lehet manapság élni ilyenből?
okt. 20. 16:14
 1/4 anonim ***** válasza:
71%
Viccelsz? Hobbinak biztosan nagyon jó, viszont nagyon remélem, hogy adózol is minden egyes eladott termék után. Máskülönben úgy megbüntethet a NAV, hogy csak pisloghatsz.
okt. 20. 17:53
 2/4 A kérdező kommentje:
A kérdést nem viccnek szántam. Nem adózom,mert még nem varrtam eladásra.
okt. 20. 21:04
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Vannak kézműves vásárok. Ha ilyenekre jársz, akkor meg lehet élni valamilyen szinten, ha kelendő áruid vannak. De nagyon sok időd elmegy utazással, árusítással. Ilyen helyeken tudsz találni állandó vevőket is, akik utána rendelnek látatlanban is.

Arra nem sok esélyed van, hogy úgy megélj belőle, hogy nem vásározol. Házhoz kevesen mennek ilyesmiért. Munka mellett egy kis mellékes bejöhet így.

Még esetleg ha tényleg praktikus használati dolgokat csinálsz a normál árnál lényegesen olcsóbban, akkor esetleg Budapesten lakva lehet elég vevőd, de akkor meg az olcsóság miatt rengeteget kell gürcölnöd elég bevételhez.

okt. 23. 08:49
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Befektetett munka/bevétel arányában legfeljebb melléles jövedelemnek jó, nem pedig arra, hogy megélj belőle.
okt. 26. 21:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!