Mit tegyek ha félek emberek előtt beszélni?
Figyelt kérdés
Nagyon félek ha emberek előtt kell beszélnem. Akár tanárok, akár diákok, félek. A hangom összecsuklik, alig lehet hallani, a szívem érzem hogy nagyon gyorsan ver. Mit tegyek? Borzasztó érzés, szeretném abba hagyni, de valamiért nem sikerül, mikor elhatározom hogy abba hagyom, jön egy újabb stresszes helyzet, és amit elhatároztam abból nem lesz semmiokt. 19. 20:44
1/3 A kérdező kommentje:
Kérlek segítsetek! Jövőhéten lesz egy olyan alkalom amikor egyedül kell majd lennem egy olyan helyen ahol senkit sem ismerek, és beszélnem is kell majd, és már most rá stresszeltem erre az alkalomra, már sírtam és majdnem hánytam is. Kérlek, segítsetek!
okt. 19. 21:32
2/3 anonim válasza:
Ezen nem lehet itteni válaszokkal segíteni, és nem is lehet 2 perc alatt megoldani a problémát. Ez valószínűleg egy önbizalomhiánnyal kapcsolatos személyiségzavar, amin egy pszichológus tud segíteni. Ha ennyire sürgős a dolog, esetleg beszélj a háziorvosoddal, és felírhat nyugtatót. De az nem megoldás, viszont a jövő heti alkalmadon segíthet. Hosszabb távon viszont nem szabad szedni, mert elég durva függőséget alakíthat ki. Rosszabbat és hasonlóan károsat, mint az alkohol. Szóval marad a pszichológus, segíteni fog az önismereted és az önképed fejlesztésében.
3/3 anonim válasza:
Hosszú távra talán az amatőr színjátszás lehet megoldás.
Először olyan statisztaszerepeket kérj, ahol nem kell megszólalni, vagy csak pár szót, aztán lassan csökkenni fog a lámpalázad. A legtöbb embert úgyis csak a főszerep érdekli, szóval biztosan van rád kereslet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!