Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Az igaz hogy a bibliában a...

Az igaz hogy a bibliában a sorokat aláhúzni vagy kiemelni nem lehet?

Figyelt kérdés

Azt hallottam, hogy ez bűn. Ez tényleg így van?

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat

okt. 16. 01:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Kétlem hogy amikor azt írták akkor már létezett volna szövegkiemelő vagy hogy akkora divat lett volna-e bármit is aláhúzni de akit sakkban lehet tartani a hétköznapi élet dolgaival mint bűnökkel az eléggé elveszett lélek...
okt. 16. 01:27
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
…és monda vala az Úr, ne tégy fel buta kérdéseket az én Könyvemről…
okt. 16. 09:52
 3/7 anonim ***** válasza:
A papírszelektívbe dobd bele a rákba.
okt. 16. 12:31
 4/7 anonim ***** válasza:
Tudod, hogy mi a bűn? A Biblia szent nevét kisbetűvel írni, gyermekem, na az a bűn. Amúgy meg azt csinálsz vele amit akarsz. Nekem jobban imponált az a (talán svéd?) emberke, aki nyilvánosan egy szelet bacont tett a Korán egy példányába, aztán pedig felgyújtotta. Okos elgondolás volt, hiszen a zsírtól jobban ég. Ha a Bibliával szeretnél blaszfémiát elkövetni, nyisd ki valahol középen, festékspay-vel rajzolj bele egy bekarikázott, lefelé mutató pentagramot, és úgy gyújtsd fel. Egyébként pedig az a valódi bűn, ami a Btk.-ban szerepel, vagy pedig erkölcsileg súlyosan aggályos. E tekintetben számomra a vallás is bűn, mivel hiszékeny emberek megtévesztésén és lehúzásán alapszik és tartja fenn magát, évezredek óta, bármilyen értelmes haszon nélkül. Legalábbis régebben biztosan volt értelme és szükséges volt, de mára már idejétmúlt, primitív dolog.
okt. 16. 17:44
 5/7 A kérdező kommentje:
Azért tettem fel ezt a kérdést, mert sokan hangsúlyozzák, hogy a Bibliában aláhúzott sorok segítenek jobban megjegyezni Isten szavait, míg mások szerint ez bűn. Új keresztényként még tanulok, de igyekszem minél többet fejlődni. Úgy gondolom, az én kérdésem senkinek sem ártott, és egy barátságosabb választ is megérdemelt volna. Nem csak az a hiba, ha valaki kisbetűvel írja a Bibliát, hanem az is, ha tiszteletlenül beszél a másik emberrel.
okt. 17. 02:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy erre a kérdésre tiszteletlen választ kaphatok, de megtörtént. Igazad van abban, hogy a "Bibliát" nagybetűvel kell írni, csak fáradt voltam, és nem figyeltem oda. Viszont úgy gondolom, hogy ezért nem kellene támadni senkit, különösen egy idegent nem az interneten. Szerintem inkább segíteni kellene egymást, mert Isten sem azt akarná, hogy rosszak legyünk másokkal. Elszomorító, hogy ma ilyen reakciók érkeznek az emberektől online, de ettől függetlenül köszönöm a válaszokat és az időt, amit rászántatok. A jövőben talán több kedvességgel fordulhatnátok mások felé.
okt. 17. 02:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem "Isten szavai" vannak benne leginkább hanem történetek amin keresztül megismerhető annak akarata és az emberi világhoz való viszonya amit és akit Istennek nevez. De az egésznek a szó szerinti értelmezése szerintem nagyon félrevezető. Szerintem még az ókori emberek közt is volt aki bírt a gondolkodás és az elmélkedés képességével és nem úgy forgatta a bibliát mint egy tankönyvet.

Ami a kedvességet illeti... A kérdésed esetlen és egyszerűsített. A megfogalmazása is nagyon alap szintű. Erre rámutatni szerintem helyes, még akkor is ha rosszul esik neked. A vallásokról kifejtett nézeteknek szintén lehet helye, mivel részben te is ezt tetted, mert a kérdésed kiindulási viszony alapját kb te is kifejezted.

A válaszaid sugallnak egy megfelelési kényszert, úgy hogy valójában még talán azt sem tudod minek kéne megfelelned.

Szerintem a Biblia sokszor leegyszerűsíti az embert és az Istennek való megfelelést helyezi előtérbe. Semmit sem szabad kritikai szemlélet nélkül megismerni. A megismerésnek pedig nem a képzelt vagy valós szabályok betartását kellene szolgálni hanem egyfajta lelki-szellemi fejlődést amibe nem férnek bele az olyan semmiségek minthogy szabad-e kávét inni, bal kézzel megfogni a kilincset vagy aláhúzogatni valamit egy könyvben.

okt. 19. 03:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!