Kiskorú fiam az egyik barátjávával szétverte a játszóteret a faluban. A jegyző hétfőre hívott be, meg mutatni a felvételeket. mire számítsunk ? Jogi , anyagi következmény?
Figyelt kérdés
okt. 11. 14:03
3/9 anonim válasza:
Sajnos nem fogtok elég büntit kapni. Mondjuk az sem mindegy, hogy hány éves a "kiskorú". És pl. miért nem voltatok vele felügyelni rá.
4/9 A kérdező kommentje:
10 éves . Azt mondta biciklizni megy a barátaival . Elengedtem .
okt. 11. 14:36
5/9 anonim válasza:
Fizetni kell majd az okozott kárt, és jobban kellene figyelni a gyerekre.
6/9 anonim válasza:
Azért egy 10 éves gyerekre még érdemes vigyázni. És remélem lesz olyan bátor a jegyző, hogy rádhúzza a BTK 208§-t mert megérdemelnéd.
7/9 anonim válasza:
Örülj neki, ha csak ki kell fizetni és nem indul rendőrségi eljárás mivel ugye rongálás történt, viszont az elkövető nem büntethető. Első esetnél talán még nem vonják be a gyámhatóságot, viszont ha ez a fajta magatartás rendszeres, akkor el tudom képzelni azt is. És bizony, ahogyan előttem is mondta valaki, ezért kijárna egy pofon (persze nem erőből), hátha abból tanul. Ami pedig a nevelést illeti, ezek szerint még jómagad sem ismered kellőképpen a saját gyermekedet. Szerintem nem ártana többet foglalkoznod vele.
8/9 anonim válasza:
Nem értek egyet a válaszolókkal, meg azokkal akik azt mondják, hogy nem ismered a saját gyerekedet. Vannak akik ilyenek alapból, úgy mint jómagam. Én voltam mindig az aranyos, kedves, megbízható fiú aki soha nem partner semmi rosszban. Mégis én követtem el a legnagyobb ámokfutásokat az iskolában és sosem vontak felelősségre, más vitte el a balhét, mert én túl jófiú voltam mások szemében :) A farkas néha a bárányok között van.
Tudom mindenki úgy indul az életben, hogy az ő gyereke lesz a világ mindene és mindent megtesztek a nevelésért. De egy kis iskolai abúzus és az élet sója-borsa tesz róla, hogy elfeledjétek, hogy talán a TI gyereketek a legnagyobb csibész. :)
9/9 anonim válasza:
#8 Van ennek a jellemnek ám külön elnevezése is: pszichopata. Gyakorlatilag leírtad a definícióját. És azzal nem vitatkozom, hogy annak kialakulásában nem elhanyagolható tényező az örökletes hajlam, amin a nevelés sem segít. Illetve lehet ezt boncolgatni a végtelenségig, én nem vagyok szakértő, viszont úgy vélem, hogy gyermekkorban alakul ki a személyiség, és ezt nem mellékes módon befolyásolja a nevelés is. Legalábbis bárkiben kialakulhatnak negatív személyiségjegyek gyerekkorban is, viszont ezek olyan dolgok, amiken akkor és ott kéne kezdeni valamit, mivel egy gyermek könnyebben befolyásolható a helyes irányba. Azt pedig kétlem, hogy ebből ki lehet nőni minden további nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!