Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lehet e javítani és ha lehet...

Gungasam kérdése:

Lehet e javítani és ha lehet , akkor hogyan zsugorodós locsolótömlőt?

Figyelt kérdés
A napokban kilyukadt az locsolótömlőnk amelyiket úgy reklámoznak, hogy nem törik meg, üresen könnyű és összezsugorodik rövidre ha nincsen benne víz. A lyuknál, ha elvágom, bele lehet toldani egy darab műanyagcsövet bilincsekkel? Esetleg ragasztani lehet? Talán valamivel bandézst lehet rá tenni ami lezárja a lyukat? Ez a legutóbbi szerintem necces...a legkevésbé esélyes. Még nem szedtem szét ilyen tömlőt, azt hiszem dupla, kívül szövött műanyag textil, belül meg harmonikacső. Most ki fog derülni...

szept. 28. 14:18
 1/2 A kérdező kommentje:

"Megjavítottam" A textilt teljesen körülvágtam a műgumicső hibájánál. Hihetetlenül nagymértékben képes nyúlni a műgumicső! A sérülésnél (kiszúródott) a műgumicsőbe, a sérülési nyíláson belenyomtam (sikosítva) egy 7-8cm-es hosszú 8mm belső átmérőjű vastagfalú PVC csövet, ami akvárium szerelvény volt valaha.

Aztán zsírtalanítóval kezeltem a felületeket és szig szalaggal jó szorosan többszörösen körül pólyáztam a lyukat és összevartam a textilborítást a ragasztásnál körben. Erre ráhúztam egy 8-10 centis 3/4 -es locsoló tömlő darabot amit előbb hosszában felhasítottam mert a végek felől nem lehet ráhúzni. Itt összedrótoztam a borító tömlőt, majd awab bilincs fog rákerülni.

szept. 29. 16:14
 2/2 A kérdező kommentje:
A "javítás" nem lett teljes. Még mindig ereszt, spriccel. valószínűleg elcsúszott a belebújtatott csődarab. majd egy kisé szárazabb időben újra szétszedem és másféle rögzítést alkalmazok a szigszalag helyett.
okt. 6. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.