Hol tudnák modelleket találni portékhoz?
Figyelt kérdés
Hobbi művész vagyok, portrékat rajzolok (rajzolnák). Fizetnék embereknek, hogy készítsek rajzot róluk (mert ingyen valahogy nem vállalják). Hol tudnák találni érdekes arcokat erre a célra? Hirdettem a facebookon, de letiltották a hirdetésem - mondván, hogy ez nem eladó tárgy... Köszi a segítséget...szept. 27. 20:11
11/12 A kérdező kommentje:
Jól írom?
rajzol ige - "a","o" mély magánhangzók, szóval a rag is mély magánhagzót kell hogy tartalmazzon - "á"..."nák"...rajzolnák. Az "é" az már magas...
tud ige - "u" mély magánhangzó, ugyanúgy a ragban is mély magánhangzó van "á"...tudnák
Vagy ezek kivételek?
szept. 28. 12:08
12/12 anonim válasza:
Nem jól írod. Nem kivétel. A feltételes mód e/1 ben, alanyi ragozásban csak -nék rag létezik, hangrendtől függetlenül. Én lerajzolNÉK valamit. Bárcsak tudnNÉK rajzolni.
A -nák az feltételes mód tsz./3 tárgyas ragozás: ők lerajzolNÁK a modellt. Ők le tudNÁK rajzolni a modellt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!