Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Apoló, segédápoló?

Apoló, segédápoló?

Figyelt kérdés
Jövőre szeretnék jelentkezni orvosi egyetemre, addig pedig segédápolóként dolgoznék Budapesten. Ti melyik kórházat ajánljátok? Nem voltam még igazán kórházban, nem ismerem az ottani közeget, elég vakon vagyok, jó lenne kicsit felmérnem, hogy egyáltalán bírom e a kiképzést illetve a látványt. Nem vagyok még biztos benne ezért gondolnám, hogy jó lenne megnézni mi folyik ott bent. Szerintetek jó ötlet? + pontot is lehet kapni. Illetve szerintetek hogyan tudnám tréningelni magam, ha esetleg egyáltalán nem tudnám befogadni a körülményeket? Nagyon szeretnék orvos lenni, nem sebész szóval alapból nem tervezek nagyon durva körülményekbe belevetni magamat és azzal is tisztában vagyok, hogy az egyetemen fogok látni durva dolgokat, főleg később, gyakorlatokon. Videón lazán megnézek bármit (szerintem) pl anat boncolás, ha beszél valaki ilyen dolgokról azt sem bánom, de nem tudom élőben hogyan reagálná le az agyam, ha pl látnék egy levágott lábat stb..

szept. 26. 17:05
 1/2 anonim ***** válasza:

A sebészeten segédápolóként ilyesmit esélyed se lesz látni, az ottani betegeknek pedig kisebb része igényel olyan jellegű ellátást, amihez sok segéd kellene.

Inkább belgyógyászati, krónikus osztályokon keresnek segédápolókat nagy számban, ahol levágott lábakat ugyan nem látni, de életük végén lévő, rossz állapotú betegeket igen, akiket segédként pelenkázhatsz naphosszat.

Műtőssegédeket is szoktak keresni és sok helyre nincs semmilyen feltétel, ott tudod amputáció irányban "tréningezni" magad.

szept. 27. 00:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Szia, országos intézményeket tudom nagyon ajánlani. OOI-ben voltam, az egy fantasztikus hely. Privátban szívesen elmondom hogy melyik osztály. Ott van sebészet.

Ha nem baj hogy kint van a halál fa€$zán akkor az OORI-t ajánlom, ott gyakorlaton voltam.

Szerintem ez egyrészt hozzászokás, másrészt hozzáállás. Minden csúnya dolgot kibírtam, amikor arra gondoltam hogy tudok nekik segíteni. Ez egy feladat. Azért kell vértócsát néznem, mert az ember aki beteg, kiszolgáltatott, segítségre szorul, kell neki tiszta ágynemű pl. A szagokkal kapcsolatban érvényes a megszokás. De ha már nehézség, sokkal inkább “félnék” a helyedben a lelki oldalától.

szept. 27. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!