Mi lenne az adott szituáció? Képzeletbeli eset.
Van egy lány, és van 2 fiú nevezzük csak fiú1 fiú2.
Fiú1 190cm magas jóképű (a mai normáknak megfelelően) , autószerelő, izmos, kocsija egy opel astra amit 3 millióért vett.
Fiú2 165cm magas nem annyira izmos, annyira nem jóképű, a Honvédségnél a Tatai Páncélosdandárnál vezet egy Leopard2A7-t,
Kocsija külön nincs,
Egy napon a két fiú a lányért megy hogy elcsábítsa, a fiú1 az opelével, a fiú2 meg a Leopard páncélossal,
Kérdés, a lánynak ki lesz a szimpatikusabb?
Lányról semmit nem tudunk.
Ha értelmes, akkor pont leszarja, ki milyen autóval jár és a személyiségük alapján választ.
Ellenben megkérdezi magától, mégis mennyire lehet megbízható és/vagy épeszű valaki, aki lenyúlja a harckocsit egy randira - és vajon mikor rúgja rájuk az ajtót a TEK emiatt.
Kezdjük az alappal:
Felszínes semmilyen infókat írtál. (pont olyan, mint manapság a legtöbb ember silány nézete, majd csodálkoznak, hogy nem működik a kapcsolatuk)
Minden ember más, ez igaz az ízlésre is.
Nekem pl nem jönnek be a kigyúrt állatok, hanem a vékony pasikat szeretem.
Tesóm csinált előtte-utána képet a testéről.
A többségnek, akiktől véleményt kért nőktől... A sima semmilyen aputest jött be nekik.
De pl én megdícsértem és mondtam neki, hogy nekem tetszik a végeredmény, ahogy leszálkásította magát és nincs zsírfelesleg rajta.
Vagy barátnőmnek pl a nagyon szőrös szakállas pasik jönnek be. Nekem a csupasz.
Volt sulitársam szereti, hogy alacsony a pasija és egy magasságban van pl a szájuk egy csókra is.
Én meg szeretem, ha a pasi tőlem kb 20 vagy több centivel magas, de ha sokkal több már engem is zavar ha pl mellbimbójáig ér a fejem búbja.
... és ezek csak külső dolgok.
Anyagiak:
Úgy vagyok vele, hogy nekem nem számít, mert minden megteremthető. Van autóm, házam stb. Alapon pedig egy önálló karrierista vagyok, az se érdekel, ha a pasinak a legnagyobb értéktárgya egy 30ezres használt telefon. (persze vannak nők, akik mástól várják el az anyagi dolgokat...)
Nem a telefonjával akarok közös életet halálomig, se nem az autójával stb, hanem az illetővel. Ehhez viszont kell egy olyan személyiség, akivel sok a közös pontunk. Összhangabn vagyunk és együtt tudunk működni MINDENBEN.
Egyszerre a legjobb barátom és párom. A párkapcsolat egy amolyan tiszta szövetség a két fél között.
Alapok: tetszik nekem a saját ízlésemen belül ő, ugyanez igaz fordítva.
Legyen számomra NORMÁLIS ember.
Kedves párom egy chilles, jókat kettesben beszélgető személy, sok olyan tulajdonsága és dolga van, ami miatt nem jött be másoknak. Viszont nekem pont, hogy ezek a dolgok, tulajdonságok jöttek be és rabolta el a szívemet jó ideje.
Igaz ez az én esetemben is, sok ember nem értette meg az analitikus gondolkodásomat, hogy mindent figyelek, elemzek, kendőzetlenül, ám megfogalmazva szépen egyenesen kérdezek és mondok dolgokat. Ezt kevés ember képes befogadni gyenge lelke miatt, sok esetben önmaguk pszichés problémái miatt. Besértődtek, zokon vettek dolgokat stb.
Érdekes, párommal simán megbeszéljük, sőt részleteibe megyünk. Kellemes beszélgetés alakul ki a hiszti helyett.
Mit ér a csinos arc, jó alkat, ami vonzza a tekintetet? Elmondom: számomra csak nyűg volt s az is. Sok felszínes ember talált be, kiket nyélből pattintottam.
A megjelenésre az emberek húznak egy amolyan általuk elképzelt szerepet, ami az ő fantáziájukból ered. Amikor pedig megismernek csodálkoznak "én erre nem számítottam", pl hogy barkácsolok, körszoknyás blézeres hölgy vagyok, aki az OBI-ban áradozik egy egy adott gép, fúró vagy bármi mellett.
Szenvedélyem az alkotás. Barkácsolástól a szobrászatig.
Átlag felszínes ember pedig egy csinos irodistának gondol, egy kis piszkos fantáziával megfűszerezve. Vagy előadónak néznek stb.
Már leperegnek a külsőmet érintő bókok vagy vulgáris farokcsóváló megnyilvánulások.
Tényleg ennyire a felszínre, kinézetre kellene támaszkodni, kérdező?
A másik tényező pedig a biológia, kémia. Az hogy milyennek érzi a két fél egymás hormonillatát. Tudattalan emberek csak annyit vesznek észre magukon, hogy mimdenhol nedvesednek a másik emberre, akivel találkoztak. Nők és férfiak egyaránt. Beüt az igazi vonzalom.
S bizony a hormonok akkor is beindítják a dolgot, ha az illető nem is nagyon az esete. Ugyanis ez egy szexuális ösztön a szaporodásra. Ahogy az állatvilágban is megtörténik a párválasztás.
Annyi, hogy az ember fejlettebb, összetettebb. Mi (normális esetben) már nem így választunk párt.
Az ördög a részletekben rejlik. Szokták mondani s nagyon is igaz.
Ha Te, mint kérdező egy ilyen kérdést megfogalmazol... Egyáltalán megfogalmazódik benned ez...
Nos,sokat árul el rólad.
Iszonyat anyagias, felszínes, de legfőképpen tapasztalatlan vagy.
Sulis diák lehetsz vagy még tapasztalatlan huszonéves.
Igazából semmit nem tudunk se a srácokról, a csajról még annyit se.
Így nem ér semmit a kérdésed.
Amennyiben érintett vagy, esetleg a jövőben az leszel egy ilyen témában... Ismerd meg önmagadat első sorban, másodsorban pedig a másik feleket, nem tudhatod, hogy kiben rejtőzik az a gyöngyszem, aki elrabolja a szívedet és halálodig kitart.
Ahhoz viszont ismerkedni kell. Ismerkedni magaddal, emberekkel és a világgal!
Ha pedig történet írásához is kell a szitu, akkor is kell, hogy legyen lelke, személyisége, karaktere a szereplőknek. Amik pszichésen is helyt állnak.
Nincsen olyan érzés, aminek nincsen ok-okozata.
Számomra ez is egy imádott témakör.
Sok emberben beletalálok rövid idő alatt olyan pontokba, melyek pl rendezetlenek, de akár fájó pontok lehetnek.
Szeretteimnek ezért is tudtam segíteni rendezni a rendezetlen lelki dolgaikat.
Érdekes mindez a sok dolog, amiről írtam. Bátran merülj el bennük. Nemcsak érdekesek, hanem kifejezetten hasznunkra is válnak ezek a mindennapoktól egészen a párkapcsolatig.
N
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!