Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Lottózóban vehetek kaparós...

Lottózóban vehetek kaparós sorsjegyet így?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mielőtt leírnám kérdésem, szeretném megelőzni a félreértéseket!!!!

TUDOM, hogy alapvetően az a szabály, hogy 18 éves kor alatt nem lehet szerencsejátékban résztvenni, és ennek az okát is értem, nyilván mi sem vagyunk gyakori játékosok! :))))

A minap történt, hogy én (19 éves) és a húgom (16 éves) vásárlás után úgy döntöttünk, hogy veszünk magunknak 1-1 kaparós sorsjegyet, csak úgy szórakozásból.

Bementünk a lottózóba, ahol kiválasztottuk a termékeket, én pedig személyivel a kezemben, készültem fizetni.

A pultban ülő fiatalember, roppant flegma stílusban közölte velem, hogy a húgom igazolványát is kéri, mivel megérintette a sorsjegyet (???), s ezért neki is igazolnia kell magát…

Kedvesen megkérdeztem tőle, hogy mivel én fizetek, így nem elég-e az én személyim (hiszen az már nem az ő felelősségük gondolom (és mellesleg nem is rájuk tartozik) hogy utána mit csinálok a sorsjeggyel), erre a csávó magából kikelve összeveszett velem.

Lényeg a lényeg, hogy hosszas dorgálás után sikeresen megvettem mindent, de akkor is érdekel már…

(A stílust leszámítva) jogos volt ez?Valaki nem tudja hogy van-e valami erre vonatkozó szabály?

Köszönöm! :)))

aug. 31. 18:08
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom a lottózóban mi a szabály, de például dohányboltba be se teheti a lábát. Szóval lehet jogos volt, de lehetett volna normálisan is közölni.
aug. 31. 18:28
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Annyi a hivatalos szabály hogy 18 év alatti nem vásárolhat.

De a sorsjegyet te vetted, így nem problémázhatott volna ilyenen, hogy "megérintette". Ez úgy ahogy van fa**ság :D

Felénk is az egyik lottózóban vagy egy idősebb nő, ő sem engedte a múltkor hogy a sorsjegyet amit vettem, a kislányom válassza ki, merthogy kiskorú. (máshol eddig sehol nem problémáztak ilyenen).

Néztem rá hülyén, de utána csak azért is ott helyben a kislányommal kapartattam le, had egye a penész :D

aug. 31. 19:00
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A dohánybolt az más kategória. Onnan ki is vannak tiltva a gyerekek, betekintés gátolva van, csak a dohányboltok forgalmazhatnak dohányárut. A lottozók teljesen mások, csak korlátozás alatt lévő termékek, de ettől függetlenül pl tesco üzletekben is van lottózó, nincs semmi betekintésgátló, bárki besétálhat, nincs semmi elrettentés a fiatalok vagy egyéb fogyasztók felé (cigisdoboz).

Szerintem húzhat a gyerek, nincs erre vonatkozóan semmilyen szabály. Vagy legalábbis én kiírva biztos nem láttam. Ez kb ahhoz hasonlatos, hogy a gyerek a boltban levesz egy sört apának, majd a pultnál apa kifizeti. Hiába a gyerek vette le a polcról, nem neki adták ki, nem lesz ettől a gyereknek semmi baja.

aug. 31. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Tudom, máshol nem is problémáznak rajta, csak ez a megsavanyodott nő.

Tettem fel anno erről kérdést és voltak akik az ő pártján álltak azzal, hogy ezzel szoktatok a szerencsejátékra, elősegítem hogy később függő lesz, stb...

aug. 31. 19:12
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Ha te nagykorúként odaállítasz, és azt mondod, hogy ezt meg azt szeretnéd megvenni, onnantól kezdve pont nem az eladóra tartozik az, hogy te mit kezdesz azzal, amit megvettél.
szept. 1. 19:14
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
18 éven aluli személyek szerencsejátékban nem vehetnek részt. Az is annak számít, ha a 18 éven aluli választja ki a sorsjegyet. Ki is van írva a legtöbb lottózóban
okt. 29. 22:29
 7/8 anonim ***** válasza:

És szerinted foglalkozik ezzel valaki is? 10 eladóból talán 1.

Nálunk itt a városban is hétköznap délutánokon több lottózóban is látni nem 1 nem 2 fiatalkorút (16-18 között), akik nyomják a tippmixet, sorsjegyet. Még egyszer sem tapasztaltam hogy megtagadták volna tőlük hogy játszanak.

okt. 29. 22:33
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem sosem sikerült szerencsejátékoznom 18 alatt, mindig megtagadta az eladó.
okt. 30. 10:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!