KGFB megszűnés díjnemfizetés miatt lehet hátrányom?
Ha régi biztosítás nem szűnt meg, akkor az újabban kötött érvénytelen. Erre jogszabály van.
A régi biztosítódat kellene megkérdezned (a gyakorikérdések helyett), hogy mi a helyzet a biztosításoddal. Élő biztosítás vagy csak tévedésből küldik az üzenetet, stb...
Ha élő a biztosítás akkor az új érvénytelen. A 60. napon felmondják és az eltelt 60 napra fedezetlenségi díjat kell fizetned.
Szóval a gyakori kérdések helyett én a biztosítónál kérdezősködnék.
Miért gondolod, hogy a Te biztosításodról, itt bárki többet fog tudni, mint a biztosítód?????
aug. 30. 23:13
Attól még tuskó volt a rendőr, de valóban volt egy kis szerencséd is.
Hát, pontosan erről beszélek:"mivel önkéntelenül megszegtem a törvényt. "
Tehát tévedtél. Sokan adtak volna egy ejnye-bejnye figyelmeztetést.
Én nemrég behajtottam egy egyirányú utcába kb. 20 métert (jó felöl) majd leparkoltam. Dolgom végeztével megfordultam, visszamentem (ekkor már rossz irányba). Az út végén 3 rendőr, megállítottak. Mondták: Nem láttam a túloldalon a behajtani tilos táblát? Elmondtam a történetem, hogy így nem is láthattam. De azt is mondtam, ennek ellenére látom hogy hibáztam, bár sötét volt és az egyirányú utca tábla kicsit ágak takarásában.A lényeg: elkérték a papírjaimat, 3 perc múlva visszaadták: Uram, több mint 40 éve van jogsija, látjuk, még nem volt semmilyen ügye. További jó utat. Tehát, így is lehet.
Ez akkor szívás, ha az újabban megkötött biztosítás érvénytelen, mert még a korábbi biztosítás van érvényben. De mivel a korábbi biztosítást (már) nem fizeted az megszűnik, az új biztosítás meg nem kötvényesedik. Ott maradsz biztosítás nélkül. Felgyűlik min. 60 napnyi fedezetlenségi díj, plusz ugyan ahhoz a biztosítóhoz kell visszakötnöd.
Egyébként mi történt a kérdés feltevése óta? Leírod? Hátha hasznos lesz másnak is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!