Kartergáz problémám lehet?
Sziasztok! Adott egy 1.9 TDI ahu motorkodos autóm.
Észrevettem hogy ha leveszem az olajbeöntő sapkát akkor megváltozik az alapjárat, és ha nincsen rátekerve a kupak csak rá van rakva akkor a kartergáz mozgatja rajta valamennyire a kupakot.
Kartergázszűrőt cseréltem már rajta mert eresztett a tömítésnél, bár a csere után is ereszt valamennyire.
Az elmondottak probléma-e esetleg mit érdemes megnéznem?
Hozzá kell tennem hogy a nivópálcàn szemmel nem látható hogy fogyasztaná az olajat, bàr olajcsere után elég hamar befeketedett az olaj.
A válaszokat előre is köszönöm!
Szerintem jól gyanakszol,de egy kompresszó mérés biztos válast ad.(Az izzítógyertya helyére csavarják a mérőt és beindítják a motort.10 perces munka.)
Vagy kopott a motor,a gyűrűk,vagy beragadtak a gyűrűk valamelyik dugattyún.
Olcsó,gyors megoldások:
1.Használj Lucas High Mile olajat a motorban.
2.Használj valamilyen olajadalékot.(Blue Devil Engine Revive C.T,Slick 50,Prolong,stb.)
A kezelés után(!) el kell gondolkozni,hogy le kell-e cserélni a kocsit,mert a kezelés,csak időlegesen oldja meg a gondot!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!