Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Kartergáz problémám lehet?

Kartergáz problémám lehet?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Adott egy 1.9 TDI ahu motorkodos autóm.

Észrevettem hogy ha leveszem az olajbeöntő sapkát akkor megváltozik az alapjárat, és ha nincsen rátekerve a kupak csak rá van rakva akkor a kartergáz mozgatja rajta valamennyire a kupakot.

Kartergázszűrőt cseréltem már rajta mert eresztett a tömítésnél, bár a csere után is ereszt valamennyire.

Az elmondottak probléma-e esetleg mit érdemes megnéznem?

Hozzá kell tennem hogy a nivópálcàn szemmel nem látható hogy fogyasztaná az olajat, bàr olajcsere után elég hamar befeketedett az olaj.

A válaszokat előre is köszönöm!

aug. 26. 21:54
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem jól gyanakszol,de egy kompresszó mérés biztos válast ad.(Az izzítógyertya helyére csavarják a mérőt és beindítják a motort.10 perces munka.)

Vagy kopott a motor,a gyűrűk,vagy beragadtak a gyűrűk valamelyik dugattyún.

Olcsó,gyors megoldások:

1.Használj Lucas High Mile olajat a motorban.

2.Használj valamilyen olajadalékot.(Blue Devil Engine Revive C.T,Slick 50,Prolong,stb.)

A kezelés után(!) el kell gondolkozni,hogy le kell-e cserélni a kocsit,mert a kezelés,csak időlegesen oldja meg a gondot!

aug. 27. 19:13
 2/2 anonim ***** válasza:
Minden tankolásnál használj egy Lucas üzemanyag adalékot(Kb. 1 dl)!Ez tisztítja a hüvelyeket és dugattyúkat.
aug. 27. 19:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!