Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Mivel kössem le magam?

Mivel kössem le magam?

Figyelt kérdés

Elegem van, hogy folyton a mobilomat bújom és le akarok szokni róla. Gondoltam jó lenne valami elfoglaltság otthonra, valami új, amivel hosszú távon le tudom kötni magam és nincs az a késztetés, hogy újra a képernyő előtt üljek. Van valami ötletetek? Nektek mi vált be?

(Még tanulok és jelenleg nincs alkalmam diákmunkát vállalni, szoktam olvasni is, de egy idő után túlságosan megtelik az agyam és muszáj félretennem. Sportolni is sportolok, de mikor hazaérek ugyanaz. Gondolkodtam rajta, hogy elásom a telefont a pince mélyén valahova, de azt meg nem tudom megtenni, mert a tanuláshoz szükségem van rá.)

aug. 24. 14:52
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A telónyomkodás se gond csak értelmes dolgokra kell használni.

Pl. aa leendő szakmádat vagy bármi szakmát ami érdekel tudsz netről tanulni, utánaolvasni tippeknek, trükköknek, vagy van ezerféle műveltségi logikai IQ személyiségmegismerő teszt, kvíz, játék, vagy csak chatelj de külföldiekkel és fejleszd a nyelvtudásodat, szóvval a lehetőségek korlátlanok.

aug. 24. 15:08
 2/4 anonim válasza:
100%
Olvass, tanulj,.
aug. 24. 15:17
 3/4 anonim ***** válasza:
49%
Keressed elő Tycho Brahe jegyzeteit, megfigyeléseit és lúdtollal papíron számold ki a bolygók pályáit, mint Kepler!
aug. 24. 15:47
 4/4 anonim ***** válasza:

Akkor kombinálj:

Értelmes dolgokat keress tudatosan a neten.

Rengeteg szakma és hobbi van jelen, amikből tanulhat, elsajátíthat dolgokat az ember.

Hangszerek (gitár, zongora, handpan... Stb), maga a zene szerkesztés, videó és szerkesztés, fotózás alapjai (mi az ISO stb, ami fontos videózásnál is), 3D modellezés blender programtól a manuális szobrászatig (ezen belül is modellező gyurmák, agyagozás, ékszerészeti viasz faragvány, puren és egyéb gyanta alapú habtömbök, önthető műgyanta, szilikon, gipsz stb alapanyagokkal de akár kombókkal) , festés, rajzolás, barkácsolás (jelenleg készül egy kanapé, az alap váztól a kárpitozásig mindent magam csinálok nő létemre), aranyműves (az ékszerészeti viaszmodelltől a kész ékszerig), jade bélyegzők és ékszerek, nekem ebből ásványok és kőzetek mini szobrászata is lett (németben meló alatt sok opál kőzetre leltem, pakoltam amennyi elfért, hoztam alapanyagnak) stb.

Sok mindenből lehet kreálni.

Pl egy barátommal való talin találtam egy 2 x 1.5 cm-es vaskosabb üvegdarabot.

Sok minden jutott eszembe róla, mit lehetne csinálni belőle, végül egy könnycsepp alakú medálka lett fülbevalóval.

Anyám törött fehér tányérjából egy esküvői szettet csiszoltam, szép összegért el is kelt.

Vissza kell szoktatnod az agyadat az önálló gondolkodáshoz, ahol te hozol létre újdonságokat,nem pedig csak simán befogad kész dolgokat az agy, mint pl értelmetlen teló görgetéskor.

Kezdetben nehéz lehet, idővel könnyebb lesz, te magad pedig felszabadultabb és boldogabb.

aug. 24. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!