Mit ajánlotok darázscsípés kezelése, kinek, mi használt??
Figyelt kérdés
Az egyik ujjam hegyét megcsípte egy közönséges darázs.aug. 18. 13:45
1/3 anonim válasza:
Hideg (jeges) vizes áztatás, vagy esetleg a gyógyszertárban lehet kapni erre kitalált kenőcsöket, de csodát azoktól se várj. Pár napig az most fájni fog.
2/3 anonim válasza:
Vöröshagymát kettévagva,jeges borogatás.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Már alig érzem a fullánk helyét. Azt tettem, hogy megpróbáltam a sebből kinyomni a mérget. Talán sikerült, de a nylvemmel hozzá érni (lenylni) nem mertem, mert ha tényleg kinyomtam, akkor rákerült volna a nyálkahártyámra, annak minden negatívumával.
Szóval - kinyomtam. Pár órán át sajgott, de magas a fájdalomküszöböm, így tűrtem. Most kb. 4 óra elteltével még érzem, de alig dagadt meg, az is már kissé lelohadt. Gyermekkoromban sem csináltunk ebből tragédiát.
Későbbi koromban hallottam, hogy a méh- és darázscsípésre jó az ecet és a szalmiákszesz, de nem szabad összekeveni, hogy melyiket melyik sebre, mert csak ront a helyzeten a nem megfelelő alkalamzás. A megfelelőt pedig elfelejtettem.
aug. 18. 17:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!