Hogyan lehet valakit külföldről haza hozni?
Figyelt kérdés
Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy a "párommal" Svédországban élünk és sajnos akinél megszáltunk (a lány édes anyjának a szeretője) ő nem engedélyezi a mi kapcsolatunkat (én 22 a lány 20 éves) így külön választott minket és engem vissza akar küldeni Magyarországra de viszont a lányt nem engedi és mindent megtilt neki így az lenne a kérdésem hogy magyar állampolgárként van e bármilyen opció amivel a lányt Magyarországra vissza tudnám hozni?aug. 11. 13:07
2/12 anonim válasza:
Attól függ. Hogy a svéd törvények szerint a 20 éves az már felnőttkorúnak számít-e svéd országban. Magyarországon 18 évtől felnőtkorú valaki. Nem tudom hogy a svéd törvények mint mondanak hogy a svéd törvények hány éves korra teszi a nagy korúságot. De ha nagy korú / felnőt korú már a svéd törvények szerint a párod. Akkor a szülei nem tilthatnak el tőle. Illetve haza hozhatod magyarországra!
3/12 A kérdező kommentje:
Természetes felnőttnek számít Svédországban is csak mivel mi nyaralni jöttünk ki és utána nem vette meg nekünk a jegyet vissza Magyarországra igy kint maradtunk és a 90 napunk le járt és jelen helyzetben nem enged neki semmit és nem tud saját magától el jönni mivel nincs pénze és én elhozni nem tudom mivel a férfi folyton a háztartásban tartózkodik
aug. 11. 13:43
4/12 anonim válasza:
A le írásod alapján azt javaslom hogy kérd a helyi hatóságok segítségét. Ugyanis senki senkit nem tarthat fogva senki.
5/12 A kérdező kommentje:
Svéd vagy a Magyar hatóság segítségét? Meg én hallottam olyat is hogy ha Magyar állampolgár valahol jelenti Magyarországon hogy valakit nem engednek vissza a saját hazájába akkor küldenek egy papírt annak a bizonyos személynek és kötelessége olyankor megtenni
aug. 11. 14:08
6/12 anonim válasza:
Ez valami rossz vicc? Felnőtt emberekről van szó, önálló szándékkal és döntésekkel. Megtiltani pedig nem tilthatnak semmi ilyesmit, egy útlevél birtokában.
7/12 anonim válasza:
Kérdező / 5-ösnek. 4-es voltam. Én a helyi hatóságokon a svéd hatóságokra gondoltam. És igen ez amit le írsz. Az a magyar törvények alapján ember rablásnak minősül. Kérdezd meg a svéd hatóságokat!
8/12 anonim válasza:
A svéd rendőrség a megoldás. Gondolom nem beszéltek angolul.
9/12 A kérdező kommentje:
8 válaszoló sajnos nem mivel nyaralni jöttünk nem dolgozni így nem állt szándékunkban megtanulni angolul és dolgozni
aug. 12. 08:48
10/12 anonim válasza:
Ha kilencven napon túl nem engedi visszautazni, netán elvette az útlevelét is akkor az emberrablás. A Stockholmi magyar nagykövetség tud tolmáccsal segíteni, a svéd rendőrségnél fel kell jelenteni a pasit.
Alternatíva hogy a barátnőd a nagykövetségre menekül és onnan jelenti fel a pasast és kap ideiglenes útlevelet hazautazásra.
22 éves vagy, ideje férfiként viselkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!