Ha egy családtagom hétköznap szül, kérhetek a
kórháztól orvosi igazolást? (ISKOLAI IGAZOLÁS)
Figyelt kérdés
Több mint valószínű, hogy az egyik közeli családtagom pont akkor fog szülni, mikor én iskolában leszek. Nálunk egy évben csak 3 szülői igazolás van, én esetemben ez nagyon értékes, ezért jó lenne tudni, hogy a kórház kérésre ad-e nekem igazolást arról, hogy ott voltam, ne kelljen szülőit felhasználnom.
Mielőtt valaki a segítőkész magyar ember módjára mondja, hogy "Nézz utánna!", én már mindent átnéztem, nem ír erről a témáról semmit. Esetleg nem néztem eléggé, attól még jó lenne tudni.
[Megjegyezném, lehetséges hogy több napot (Max 3-at) töltök a kórházban!]
És ha a családtagod szül te attól miért nem tudsz iskolába menni? Mi a kettő között az összefüggés?
aug. 4. 11:14
2/10 anonim válasza:
Az iskola elengedHET. De a kórház miért is adna???
aug. 4. 11:22
3/10 anonim válasza:
Te vezeted le a szülést, vagy miért kéne egyáltalán jelen lenned?
aug. 4. 11:25
4/10 anonim válasza:
Feltehetően azért nem találod,mert neked nem KELL ott lenned a szülésnél (közeli családtagod). A kérdésből ítélve még iskolába jársz, azaz nem vagy nagykorú. Nincs rá semmilyen nyomós orvosi ok, hogy ott legyél a családtagod szülésénél. Főleg nem 3 napon keresztül. Ezért a kórház nem is adhat igazolást, mert nem állsz kórházi ellátás alatt. Az, hogy szeretnél ott lenni az nem orvosi indok.
aug. 4. 11:29
5/10 anonim válasza:
Nem is értem, hogy ez hogyan fogalmazódott meg benned. Gondolom a szüléshez nem sok közöd van, legfeljebb nézni szeretnéd. Ez majdnem olyan, mintha elmennél moziba, kérnél ott egy igazolást arról, hogy ott voltál, és azzal próbálnád igazolni az iskolában a hiányzásodat. Vagy felhasználod erre a szülői igazolásaidat, vagy pedig az orvosodhoz fordulsz azzal, hogy hasmenésed van, így pár napra igazolhatja a hiányzást.
aug. 4. 11:37
6/10 anonim válasza:
Én sem értem, miért kell emiatt a suliból eljönni.
aug. 4. 13:00
7/10 anonim válasza:
Neked nem kell ott ülni vajúdás alatt és azt várni hogy kijön a doki és mondja hogy "Gratulálok, kisfiú/kislány" :D
Szintén nem te fogod ápolni az utána következő napokban a családtagodat, szóval ez miatt sem kell ott lenned.
Majd a többiek értesítenek róla ha megvan a picúr, és te szépen suli után bemész és meglátogatod őket.
Ilyen miatt értelmetlen dolog hiányoznod vagy kiíratnod magad a suliból azokra a napokra.
aug. 4. 15:39
8/10 anonim válasza:
Nu, pagadi! Nyári szünet van....
aug. 4. 19:23
9/10 anonim válasza:
A suli adhat engedélyt, de engem is érdekel, neked miért kell ott lenned egy szülésnél? Csak nem te vagy az apuka?
aug. 4. 22:18
10/10 anonim válasza:
Szerzel pár jó napot a szülészetnek, ha megkérdezed. Adni nem fognak, de biztos téma leszel egy ideig.
Nem is te mész ellátásra, ha van a rendelőbe időpontod, azt a napot ott leigazolják, de más ellátása jogán miért adnának igazolást? A nő férje kap pár napot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!