Régi, lyukacsos betonoszlopban van-e vas?

Ezt te látod, nem mi.
Lehet olyan állapotú, hogy a vas elhajlik a legnagyobb igénybevétel helyén, a beton meg a hajlás körül elporlad.
Pár fotó alapján könnyebb lenne tippelni.
Köszönöm! Tehát nem dőlhet rám egyben az egész. Igaz? A vas miatt nem tud.
Csak mozog, ha nagyon megmozgatom, de még a beton se porladt el. Nem is hajlott el a vas.

A földtől kb. 20 centire repedt el, az alja nagyon stabilan a földben van. Azért repedt meg, mert a szomszéd rácsavarozta a kapuját, én már így örököltem. A kerítésdrót is tartja, nem magában áll az oszlop.
Köteles vagyok ugyanígy lehetővé tenni, hogy újból rászerelje a kaput? Nem neki kellene gondoskodnia a kapujáról, és én bármilyen oszlopot tehetnék a rossz helyett? Természetesen megcsináltatom, mert az én kerítésemről van szó, de nekem ugyanilyen oszlopot kell vadásznom azért, hogy a szomszédnak ne kelljen kicsit átalakítania a kapuját tartó pántot?
Egy nagyon régen használatos betonoszlop, a drót rögzítéséhez lyukak vannak benne középen. Az egyik lyukba dolgozta bele a kapuja pántját (akkor még nekem erre nem volt ráhatásom, különben nem hagytam volna).
Megjegyzés: minden okom megvan rá, hogy egyáltalán ne bízzam ezekben a szomszédokban, tehát meg sem engedném, hogy ők cseréljék ki az oszlopot. (Egyik helyen benyomták a drótomat kb. 40 cm-re a területemre, hogy könnyebb legyen nekik megfordulni az autóval.)
Nekem most életem végéig cserélgetni kell az oszlopot, mert nekik így felel meg jobban a kapujuk elhelyezése? Jó széles kapu.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!