Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Régi, lyukacsos betonoszlopban...

Régi, lyukacsos betonoszlopban van-e vas?

Figyelt kérdés
Megerősíti-e a benne levő vas a betonoszlopot, ha a beton elkezdett mállani?

2024. aug. 4. 06:42
1 2
 1/19 Kólauborkával ***** válasza:
52%
Igen van benne vas és azok feszítettsége miatt a beton mállása után is képes megállni az oszlop, bár ha ilyet látsz, akkor érdemes szólni az E-onnak, hogy van egy oszlopuk itt és itt ami kezd életveszélyes lenni.
2024. aug. 4. 08:12
 2/19 A kérdező kommentje:
Kerítésoszlopról van szó, nem villanyoszlopról.
2024. aug. 4. 13:07
 3/19 anonim ***** válasza:
Nagy valószínűséggel van.
2024. aug. 4. 14:27
 4/19 A kérdező kommentje:
Köszi! Akkor megáll még úgy is, ha elreped. Ugye?
2024. aug. 4. 14:43
 5/19 anonim ***** válasza:

Ezt te látod, nem mi.

Lehet olyan állapotú, hogy a vas elhajlik a legnagyobb igénybevétel helyén, a beton meg a hajlás körül elporlad.

Pár fotó alapján könnyebb lenne tippelni.

2024. aug. 4. 17:05
 6/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Tehát nem dőlhet rám egyben az egész. Igaz? A vas miatt nem tud.

Csak mozog, ha nagyon megmozgatom, de még a beton se porladt el. Nem is hajlott el a vas.

2024. aug. 5. 06:03
 7/19 Kólauborkával ***** válasza:
Azt már egy erősebb szépvihar kitörheti. Kép többet segítene, vagy videó, de szerintem érdemes lenne vagy kiásni, újra gödröt ásni és döngölve vissza temetni, vagy lehet egy alapos döngölés is megteszi. Így nem lehet megállapítani, minden esetre ha mozog, akkor szar és életveszélyes is lehet (csak gondold el, egy nyugdíjasra vagy kisgyermekre rádől).
2024. aug. 5. 08:26
 8/19 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem, hogy ha vas húzódik benne végig (három, akkor hogyan dőlhet ki?
2024. aug. 5. 13:24
 9/19 A kérdező kommentje:

A földtől kb. 20 centire repedt el, az alja nagyon stabilan a földben van. Azért repedt meg, mert a szomszéd rácsavarozta a kapuját, én már így örököltem. A kerítésdrót is tartja, nem magában áll az oszlop.

Köteles vagyok ugyanígy lehetővé tenni, hogy újból rászerelje a kaput? Nem neki kellene gondoskodnia a kapujáról, és én bármilyen oszlopot tehetnék a rossz helyett? Természetesen megcsináltatom, mert az én kerítésemről van szó, de nekem ugyanilyen oszlopot kell vadásznom azért, hogy a szomszédnak ne kelljen kicsit átalakítania a kapuját tartó pántot?

Egy nagyon régen használatos betonoszlop, a drót rögzítéséhez lyukak vannak benne középen. Az egyik lyukba dolgozta bele a kapuja pántját (akkor még nekem erre nem volt ráhatásom, különben nem hagytam volna).

Megjegyzés: minden okom megvan rá, hogy egyáltalán ne bízzam ezekben a szomszédokban, tehát meg sem engedném, hogy ők cseréljék ki az oszlopot. (Egyik helyen benyomták a drótomat kb. 40 cm-re a területemre, hogy könnyebb legyen nekik megfordulni az autóval.)

Nekem most életem végéig cserélgetni kell az oszlopot, mert nekik így felel meg jobban a kapujuk elhelyezése? Jó széles kapu.

2024. aug. 5. 13:36
 10/19 Kólauborkával ***** válasza:
Attól függ jogilag kié, én nem engedném, hogy arra tegye a kapuját, ha pedig jogilag az övé, akkor neki kell helyre állítania is.
2024. aug. 5. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!