Meg lehet tanulni egy nyelvet Google fordítóval? Egyáltalán otthonról önállóan a net segítségével meg lehet?
Google fordító jó esetben ír egy szóra egy csomó lehetséges fordítást, és ezek közül kell választania annak a felhasználónak, aki valamennyire ismeri a nyelvet, és tudja, milyen szövegkörnyezetve, regiszterbe való megfelelõt keres, milyen jelentésárnyalattal...
Akinek fogalma sincs, annak a lehetséges fordítások ugyanolyan értelmetlen karaktersornak tûnnek.
A Google fordítóból nem lehet rendszerben látni a nyelvet, szabályokat megérteni, önállóan felépíteni egy mondatot. Kapod a kész fordítást, ami vagy jó vagy nem, és ha a nyelvet nem ismered, akkor ezt sem tudod eldönteni magadtól.
Egyetemen veszek fel csoportos nyelvórákat. Az előnye annyi az önálló tanuláshoz képest, hogy vannak csoportos feladatok ahol a másikkal kell beszélgetni angol nyelven. Ezen felül vannak fogalmazás beadandók, amit ki is javítanak.
Ha a netről akarsz tanulni, akkor én javaslom hogy egy fő forrásod legyen, ahonnét elsődlegesen tanulsz, aminek a tematikája alapján haladsz. Nekem ez a New English File, már a nyelvtani összefoglaló része miatt is (nyelvkurzusokon ezekből oktatnak). Ez azért fontos, mert ha innen-onnan akarod összeszedni a tudást, akkor el fogsz teljesen veszni.
Azt érzem, hogy nagyon magadra vagy bízva gyakorlás terén még úgy is, hogy kurzusra jársz heti három órában. A nyelv használata rád van bízva. Órán leadják az anyagot, az gyakorolva van picit, és utána haladunk tovább. Ezért jó ha van angol beszélgető társad, de ezt szerintem lehet találni a neten, vannak angol tanulóknak csoportok szerintem a Facebookon is, de a discordon biztosan van egy több ezer fős. Vagy ha csoportos nyelvórákat veszel, ott tudsz talán valakit rávenni arra, hogy közösen gyakoroljatok. A gyakorlati használat része a legfontosabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!